NaslovnicaVijestiOTKRIVENO: Evo koliko će Manchester United morati platiti Solskjaeru ukoliko mu uruči...

OTKRIVENO: Evo koliko će Manchester United morati platiti Solskjaeru ukoliko mu uruči otkaz!

Kako danas otkrivaju engleski mediji, čelnici Manchester Uniteda će morati platiti oko osam miliona eura Ole Gunnaru Solskjaeru ukoliko mu odluče dati otkaz ove sezone.

Solskjaeru prijeti otkaz

Norveški stručnjak se trenutno nalazi pod velikim pritiskom nakon jako lošeg početka nove sezone, u kojoj je njegov tim slavio u tek dvije od za sada osam odigranih utakmica u Premier ligi.

Subotnji poraz rezultatom 1-0 protiv Newcastlea je posebno razbijesnio sve navijače, a na toj utakmici ‘Crveni vragovi’ su uspjeli uputiti tek tri udarca u okvir protivničkog gola. Tim porazom Manchester United je upisao najgori start u ligi u posljednjih 30 godina, a Solskjaer svakako ima razlog za strah od velikog poraza protiv Liverpoola nakon reprezentativne pauze, s obzirom da bi definitivno u tom slučaju mogao dobiti otkaz.

Ed Woodward, izvršni potpredsjednik kluba, prošlog mjeseca je otkrio kako je United imao rekordne prihode od čak 627 miliona funti tokom protekle kalendarske godine, ali u njih je uključena i odšteta od 19,6 miliona funti, koliko je isplaćeno Joseu Mourinhu nakon otkaza u decembru prošle godine.

Klub je također bio primoran platiti visoku odštetu i Davidu Moyesu davne 2014. godine, a sve te promjene trenera su ih koštale mnogo novca. Zbog toga, Woodward je želio izbjeći još jednu grešku kada je u klub dovodio Solskjaera, te osam miliona eura, koliko bi on dobio u slučaju otkaza, je najmanja cifra koju bi United platio bivšem treneru u novijoj povijesti.

Solskjaerova plata iznosi oko sedam miliona eura godišnje, daleko manje od 16 miliona eura koliko je imao njegov prethodnik Jose Mourinho, te će mu biti isplaćena samo jedna, a ne sve preostale godine ugovora.

Najnovije vijesti

Marco Reus napušta Borussiju Dortmund nakon 12 godina

0
Nakon 12 godina vjernosti, Marco Reus (34) odlučio je napustiti Borussiju Dortmund. Legendarni njemački ofenzivac neće produžiti ugovor s klubom te će od 1....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!