NaslovnicaVijestiOTKRIVENO: Evo kome su svoje glasove dali Messi, Van Dijk i Ronaldo!

OTKRIVENO: Evo kome su svoje glasove dali Messi, Van Dijk i Ronaldo!

Večeras je u Milanu održana FIFA-ina ceremonija, na kojoj je kapiten Barcelone i reprezentativac Argentine Lionel Messi proglašen najboljim igračem svijeta.

Messi glasao za Manea

On je slavio ispred zvijezde Liverpoola Virgila van Dijka, kao i već dobro poznatog rivala Cristiana Ronalda, koji su se također našli na finalnoj listi tri kandidata za ovu nagradu.

To mu je ukupno šesta nagrada od strane FIFA-e za najboljeg igrača svijeta, nakon što ju je prethodno osvajao 2009., 2010., 2011., 2012. i 2015. godine. On je prošle sezone odveo Barcelonu do titule prvaka La Lige, kao i do polufinala Lige prvaka, gdje ih je izbacio Liverpool.

U glasanju za ovu nagradu učestvovali su navijači, izbornici, kapiteni reprezentacija, kao i odabrana skupina novinara. Međutim, kome su svoje glasove dali upravo Messi, Van Dijk i Ronaldo? Messijev prvi glas otišao je na račun napadača Liverpoola Sadija Manea, koji je također imao fenomenalnu godinu, dok je preostala dva glasa dao Ronaldu, te svom novom suigraču Frenkieju de Jongu.

S druge strane, Van Dijk je svoje glasove dao Messiju, te svojim suigračima sa Anfielda Salahu i Maneu. Mnogi su smatrali kako su u izboru za ovu nagradu trebali učestvovati upravo i njih dvojica, a sa tim mišljenjem se slaže i legendarni Samuel Eto’o. Na pitanje novinara pred početak ceremonije tko je zaslužio biti proglašen najboljim, on je rekao: “Salah ili Mane, ali oni večeras nisu ovdje.”

Kada je u pitanju Ronaldo, on nije uzvratio glas Messiju. Prvi glas je dao svom novom suigraču u Juventusu Matthijsu de Ligtu, a preostala dva Frenkieju de Jongu, te Kylianu Mbappeu.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!