NaslovnicaVijestiOtkriveno: Evo zbog čega je Messi na onakav način izveo penal protiv...

Otkriveno: Evo zbog čega je Messi na onakav način izveo penal protiv Celte!

Legendarni holandski reprezentativac Johan Cruyff dao je jučer izjavu medijima u kojoj je po prvi put detaljnije progovorio o svojoj borbi protiv raka i načinu na koji je te teške trenutke proživljavao, pa su igrači Barcelone odlučili su da ponove njegov čuveni potez iz davne 1982. godine.

Otkriveno Evo zbog čeka je Messi na onakav način izveo penal protiv Celte!

Naime, dok je još na stupao za ekipu Ajaxa i kada je bio u svojim možda i najboljim igračkim godinama, legendarni Holanađnin je 5. decembra 1982. godine uradio sličan potez koji je i tada izazvao buru interesovanja među fudbalskim zaljubljenicima širom svijeta.

Baš kao što je to uradio i Lionel Messi na sinoćnjoj utakmici protiv Celte, kada je prilikom izvođenja jedanaesterca asistirao Luisu Suarezu kako bi ovaj postigao svoj treći gol na utakmici, tako je i legendarni Cruyff prije 34 godine sa bijele tačke na identičan način uposlio svog saigrača Jespera Olsena.

Ali razlika je bila u tome što je Olsen ipak vratio loptu nazad do Cruyfa, pa su tako dvojica igrača odigrali dupli pas u šesnaestercu protivnika, koji je legendarni holanđanin rutinski krunisao pogotkom.

Sjajni katalonski dvojac, koji ove sezone naprosto briljira i golove zabijaju kao na traci, odlučili su jednostavno da “ožive” ovaj pogodak Cruyffa, koji slovi za jedan od najčuvenijih golova koje je postigao u svojoj bogatoj karijeri.

[su_netbet_psgchelsea]

Trener katalonaca Luis Enrique je nakon utakmice ovako prokomentarisao ovaj potez Messija i Suareza:

“To je sasvim regularan pogodak. Svi se sjećamo čuvenog gola Johana Cruyffa. Pored toga što žele da pobjede u svakoj utakmici, moji igrači vole i da uživaju na terenu. Nisam primijetio da su to vježbali na treningu, ali sam svakako oduševljen kao i svaki naš navijač večeras”, rekao je Luis Enrique.

U videu prilogu pogledajte na koji način je Johan Cruyff izveo ovaj potez prije 34 godine koji su u sinoćnjoj utakmici protiv Celte ponovili Suarez i Messi.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!