NaslovnicaVijestiOtkriveno šta se dešavalo prije Maradonine smrti: Legendarni Argentinac bio u agoniji!

Otkriveno šta se dešavalo prije Maradonine smrti: Legendarni Argentinac bio u agoniji!

Nešto manje od pola godine nakon smrti legendarnog Argentinca, liječnička komisija utvrdila je da Diego Maradona nije dobio odgovarajuću liječničku skrb i da je mogao da se spriječi najgori ishod.

U svom izvještaju komisija je napisala da je slavni argentinski nogometaš bio 12 sati prije smrti u agoniji, te da je liječnički tim prepustio njegov život sudbini. Nije mogao normalno da funkcioniše i trebalo je da se prebaci u bolnicu.

Niko nije formalno optužen za nemar, ali je pod istragom sedam ljudi. Svi oni su odbacili navode komisije i poriču da su odgovorni.

“Teško je reći sa stopostotnom sigurnošću da bi Maradona preživio, jasno je da bi imao mnogo veće šanse da se izvuče da je sve u njegovom liječenju urađeno u skladu sa medicinskim pravilima”, stoji u saopštenju komisije.

“Reakcija liječničkog tima zaduženog za liječenje Diega Maradone bila je neadekvatna, manjkava i nepromišljena”, navodi se u izvještaju liječničke komisije.

“Pokazao je nedvosmislene znakove produženog mučnog perioda, pa zaključujemo da pacijent nije pravilno nadgledan od 00:30, 25.11.2020. godine”, dodaje se u izvještaju.

Najviše na udaru medija su bili doktor Leopoldo Luque i fizioterapeut Agustina Cosachov, koji su bili u stalnoj vezi sa Maradonom. Ostaje da se vidi da li će neko biti i sudski gonjen, ukoliko se pokrene postupak.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!