NaslovnicaVijestiOtkriveno zbog čega je Manchester City odustao od De Jonga

Otkriveno zbog čega je Manchester City odustao od De Jonga

Jedan od najtraženijih mladih nogometaša Frenkie de Jong potpisao je za Barcelonu, a Manchester City odustao je od mladog Nizozemca, iako je bio spreman da plati visoko obeštećenje.

Jedan od najtraženijih mladih vezista Frenkie de Jong potpisao je za Barcelonu, za koju će igrati od naredne sezone. Katalonski gigant dobio je mnoge konkurente, između ostalih i Manchester City.

Govori se o tradicionalno dobrim vezama Barcelone i Ajaxa, ali Daily Mail nudi posve drugačije i pragmatičnije objašnjenje.

U pitanju je novac. Sigurno da Manchester City ne bi imao problema da plati 75 miliona eura, za koliko je Barca obezbijedila De Jongov potpis, ali ono što je po pisanju ovog lista bila granica za “Građane” je – plata.

Šampion Engleske jednostavno nije htio da pokuša da parira Barcinoj ponudi od 300.000 funti nedjeljno (345.000 eura), jer smatra da bi to bio preveliki iznos za jednog 21-godišnjaka.

Klubovi su se dogovorili da De Jong nastavi igrati za Ajax da kraja aktualne sezone, tako da će na Camp Nou stići 1. jula ove godine. Barcelona će Ajaxu platiti 75 miliona eura, te dodatnih 11 miliona u bonusima.

U Cityju samo Kevin de Bruyne ima platu 300 i više hiljada funti na nedjeljnom nivou (350.000), dok je sljedeći na toj listi Kun Aguero sa 250.000 funti.

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!