NaslovnicaVijesti"Ovakav Real teško da može do titule prvaka Evrope!"

“Ovakav Real teško da može do titule prvaka Evrope!”

Ekipa Real Madrida sinoć je na svom Santiago Bernabeu dočekala Romu u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Kraljevski klub je slavio identičnim rezultatom kao i u prvoj utakmici u Rimu (2:0) i tako se plasirao u četvrtinu finala najkvalitetnijeg klupskog takmičenja.

Ovakav Real teško da može do titule prvaka Evrope!

Ipak, Madriđani nisu oduševili svojom sinoćnjom igrom, jer je Roma kreirala veliki broj izglednih prilika i pravo je čudo da nisu postigli barem jedan gol. Da su kojim slučajem svoje sjajne prilike u prvom poluvremenu iskoristili Edin Džeko i brzonogi Mohamed Salah, ko zna kako bi se na kraju sve završilo po tim iz Madrida.

I kako to obično biva u nogometu, uslijedila je kazna. Dva pogotka u razmaku od nekoliko minuta, prvo Cristiana Ronalda, a potom i Jamesa Rodrigueza, osigurala su prolaz domaćinu među osam najboljih, a rimska Vučica sigurno da može puno da žali za neiskorišenim prilikama.

Owen Hargreaves, bivši engleski reprezentativac i čovjek koji je u svojoj karijeri dva puta osvajao trofej lige prvaka, sa minhenskim Bayernom i Manchester Unitedom, bio je vrlo oštar prema ekipi Zinedina Zidanea u komentarima nakon utakmice, rekavši da se ovakvog Reala više niko ne boji.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

“Ovakvom predstavom Real nije uplašio ama baš nikoga. Prije ovih utakmica protiv Rome svi smo skupa svrstavali Real u najozbiljnije kandidate za osvajanje ovog natjecanja, ali nakon večerašnje utakmice više se nitko ne boji Reala”, rekao je tridesetpetogodišnji Hargreaves i potom dodao:

“Da je Roma iskoristila svoje prilike, kao što je morala, moglo je biti potpuno drugačije. Romini igrači bili su jako slabi pred golom Reala. Jednostavno su morali zabiti barem jedan gol i povesti”, poručio je Owen.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!