NaslovnicaVijestiOvako će večeras izgledati sastav Hrvatske: Dalić napravio jednu promjenu

Ovako će večeras izgledati sastav Hrvatske: Dalić napravio jednu promjenu

Hrvatska reprezentacija igra ključnu utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo protiv Armenije na stadionu Maksimir od 20:45 sati. Zlatko Dalić i njegova momčad osigurat će plasman pobjedom nad Armenijom ili nekim drugim pozitivnim ishodom, uz uvjet da Wales ne pobijedi Tursku. Važno je napomenuti da Turskoj rezultat više nije presudan jer su već osigurali svoje mjesto na Europskom prvenstvu.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


Hrvatska je jasno u prednosti, a nakon subotnje pobjede protiv Latvije (2:0), Zlatko Dalić vjerojatno planira jednu promjenu u sastavu, posebice u obrani. Razlog tome je što nije bio u potpunosti zadovoljan izvedbom Joška Gvardiola na poziciji lijevog beka u Rigi.

Stoga se očekuje da će se Gvardiol vratiti na svoju uobičajenu poziciju stopera, dok bi Borna Sosa trebao započeti utakmicu na poziciji beka. Ovaj potez znači da će iz momčadi ispasti Martin Erlić, koji je protiv Latvije odigrao besprijekorno. Stoperski dvojac će činiti Gvardiol i Josip Šutalo, dok će Josip Stanišić zadržati poziciju desnog beka.

“Nema potrebe za velikim promjenama. Eventualno će biti malih korekcija, iz taktičkih razloga, a ne zato što nisam bio zadovoljan s nekim u utakmici s Latvijom”, rekao je Dalić na jučerašnjoj konferenciji za novinare i dodatno pojasnio:

“Vidjet ćemo nakon analize. Oba stopera su bila dobra protiv Latvije. Protivnik nije bio toliko dobar, ali nisu dopustili nijednu šansu. Gvardiol je igrao jako dobro pola sata, a onda je napravio nekoliko pogrešaka. Napravit ćemo još analizu Armenije. Ako napravimo promjenu, to neće biti zato što je netko igrao loše, već zbog taktike.”

Ostatak sastava vjerojatno će ostati nepromijenjen u usporedbi sa subotom. Dominik Livaković će i dalje braniti gol, dok će u veznom redu sigurno biti kapetan Luka Modrić i Marcelo Brozović. Ispred njih će igrati četvorica ofenzivnih igrača. Luka Ivanušec, Lovro Majer i Andrej Kramarić bit će iza Ante Budimira.

Majer će zauzeti desno krilo, dok će se Kramarić više pozicionirati centralno, što je uloga koju najčešće obavlja u Hoffenheimu. Majer je bio strijelac protiv Latvije, pruživši još jedan kvalitetan nastup za reprezentaciju. Veznjak Wolfsburga je u dobroj formi, istaknuvši prije utakmice s Armenijom da se osjeća dobro na poziciji desnog krila.

Osvojenje prvog mjesta ima iznimnu važnost jer bi Hrvatskoj osiguralo poziciju u drugoj jakosnoj skupini ždrijeba za Euro, što bi značilo izbjegavanje snažnih protivnika. U slučaju da zauzmu drugo mjesto, nalazili bi se u trećoj jakosnoj skupini. Postoji i mogućnost da se na Euro plasira Wales, pod uvjetom da u posljednjem kolu ostvari pobjedu protiv Turske, a istovremeno Hrvatska doživi poraz od Armenije. U tom scenariju, Hrvatska bi sudjelovala u dodatnim kvalifikacijama, koje su već osigurane kroz Ligu nacija.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!