NaslovnicaVijestiOvih deset klubova ostvarilo je najveći prihod od prodaje dresova, među njima...

Ovih deset klubova ostvarilo je najveći prihod od prodaje dresova, među njima nije Manchester City

UEFA je objavila financijsko izvješće za 2023. godinu u kojem su analizirane brojke i trendovi u svim ligama u njihovoj nadležnosti. Dokument je izuzetno opširan te sadrži mnoge zanimljivosti na koje vrijedi obratiti pozornost. U ovom izvješću ćemo se fokusirati na klubove koji su ostvarili najveće prihode od prodaje dresova i ostalih proizvoda s oznakom službenog klupskog brenda.

Listu predvodi Barcelona, ​​koja i dalje dominira ovom kategorijom unatoč slabijim rezultatima. Katalonci su u 2023. od prodaje dresova i druge robe zaradili 178 milijuna eura, a slijedi ih Real Madrid s prihodom od 155 milijuna eura.

Još tri kluba su ostvarila prihode veće od 100 milijuna eura. Na trećem mjestu je Bayern s prihodom od 147 milijuna eura, a slijede ga Liverpool koji je zaradio 132 milijuna eura od prodaje dresova i trgovačke robe, dok je Manchester United ostvario prihod od 130 milijuna eura. Prvi klub koji se nalazi ispod magične granice je PSG s prihodom od 97 milijuna eura. Sada će biti bez svoje najveće zvijezde, Kyliana Mbappea, koji odlazi u Real Madrid. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se ti prihodi kretati bez njega, Neymara i Messija u budućnosti.

Još tri engleska kluba nalaze se na popisu, među kojima su Arsenal s prihodom od 89 milijuna eura, Chelsea s 87 milijuna eura i Tottenham s 74 milijuna eura, koliko ima i Juventus koji zauzima deseto mjesto. Zanimljivo je primijetiti da na popisu nema momčadi koja je osvojila trostruku krunu prošle sezone, što je, naravno, Manchester City.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!