NaslovnicaVijestiOvo je novi dres Real Madrida za sezonu 2019/20!

Ovo je novi dres Real Madrida za sezonu 2019/20!

Razdoblje predsezone je obično period kada najveći europski klubovi predstavljaju nove dresove za predstojeću sezonu, a poznato je i kako će izgledati novi dres Real Madrida za sezonu 2019/20.

Real Madrid službeno je predstavio nove dresove za sljedeću sezonu, u istom danu kada su i objavili da je Eden Hazard novi igrač “kraljevskog kluba”.

Nakon jedne od najgorih sezona u ovom milenijumu, Florentino Perez se “bacio” na posao u stvaranju novih Galacticosa, a nakon što su doveli Luku Jovića iz Eintrachta za 60 miliona eura, čime je postao najskuplji centarfor u istoriji kluba, navijači su željno čekali i dočekali dolazak Edena Hazarda. Za dolazak Belgijanca Real je izdvojio 100 miliona eura.

Radi se o dresovima klasične bijele boje, ali sa prugama zlatne boje, kao i sa zlatnim imenom sponzora i prezimenom igrača te broju na leđima. Nakon jedne od najgorih sezona u posljednjih 15 godina, u kojoj Real nije osvojio ništa, zlatna boja predstavlja standard nove ere “kraljevskog kluba” u kojoj se očekuje povratak u europski vrh, piše Marca.

Takođe, iznad logotipa proizvođača adidasa, nalazi se amblem osvajača FIFA Svjetskog klupskog prvenstva, takođe u zlatnoj boji. Real Madrid je u decembru prošle godine slavio na turniru u UAE, te pobjedom u finalu protiv Al-Aina odbranio naslov svjetskog prvaka, osvojivši trofej po treći uzastopni put.

Čini se kako su navijači zadovoljni izgledom novog dresa i zlatnim detaljima na dresu, a posljednji put zlatna boja se na dresu Reala nalazila u sezoni 2011/12.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!