NaslovnicaVijestiOvo je top 10 transfera Premier lige u ljetnom prijelaznom roku

Ovo je top 10 transfera Premier lige u ljetnom prijelaznom roku

Ljetni prijelazni rok ove godine u Premier ligi završio je uoči početka nove sezone, za razliku od ranijih godina, kada je transfer tržište tradicionalno bilo otvoreno do posljednjeg dana kolovoza, a ovo je top 10 transfera Premier lige u ljetnom prijelaznom roku.

Kepa Arrizabalaga (Chelsea) – €80.1m

Rekordni transfer Premier lige ovog ljeta, te svjetski rekord za jednog golmana. Mladi španjolski golman stigao je iz Athletic Bilbaoa kao zamjena za Thibauta Courtoisa, koji je otišao u Real Madrid.

Riyad Mahrez (Man City) – €67.8m

Dugo je trajala saga oko odlaska ponajboljeg igrača Leicestera i najboljeg igrača Premier lige u izboru PFA 2016. godine, kada je Leicester senzacionalno osvojio naslov, Alžirac je zimus čak i stupio u štrajk jer nije dobio dozvolu da ode u City, da bi transfer konačno bio finaliziran ovog ljeta.

[su_premierleague]

Alisson Becker (Liverpool) – €62.5m

Prije dolaska Arrizabalage u Chelsea, Liverpool je srušio golmanski rekord dovođenjem brazilskog čuvara mreže iz Rome. Nakon blijedih izdanja Mignoleta, te katastrofalnih kikseva Kariusa koji su ih skupo koštali u finalu Lige prvaka, Redsima je bilo neophodno pojačanje na golu.

Naby Keita (Liverpool) – €60.0m

Transfer Keite iz RB Leipziga dogovoren je još prošlog ljeta, a na Anfieldu se mnogo očekuje od omalenog veznog nogometaša, kojeg krasi brzina i kreativnost.

Fred (Manchester United) – €59.0m

Unitedovo najskuplje i najveće pojačanje ovog ljeta je brazilski vezni igrač koji je stigao iz ukrajinskog Shakhtara, od kojeg se očekuje da unese živost i ritam u vezni red “Crvenih vragova”, te da ‘izvuče’ ono najbolje iz Paula Pogbe.

[su_cashout]

Jorginho (Chelsea) – €57m

Novi trener Chelseaja Maurizio Sarri sa sobom je iz Napolija doveo italijanskog veznjaka, jednog od ključnih igrača kluba sa San Paola, i od njega se mnogo očekuje na Stamford Bridgeu.

Fabinho (Liverpool) – €45m

Ako je transfer Keite bio najiščekivaniji, Alissonov najskuplji, onda je dovođenje Fabinha iz Monaca vjerovatno najlukaviji potez, te će svakako dosta pomoći Redsima u borbi na četiri fronta ove sezone.

Felipe Anderson (West Ham) – €44.7m

West Ham srušio je klupski transfer rekord dovođenjem sjajnog Brazilca iz redova rimskog Lazija, koji je pokazao zavidnu kvalitetu u Serie A, a “Čekićari” se nadaju da će pod trenerskom palicom Manuela Pellegrinija nastaviti sa dobrim igrama.

Richarlison (Everton) – €39.2m

Suma izdvojena za dovođenje krilnog napadača iz Watforda predmet je polemika u engleskom nogometu, te mnogima nije jasno zbog čega su izdvojili toliki novac za igrača koji nije postigao gol još od studenog prošle godine, ali novi Evertonov trener Marco Silva očigledno vjeruje u njega, i to mu se isplatilo već u utakmici prvog kola protiv Wolvesa, gdje je Richarlison postigao dva gola.

Yerry Mina (Everton) – €30.25m

Kolumbijac nije dobio pravu šansu u Barceloni, nastupivši u samo pet utakmica La Lige, a na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji imao je zapažen nastup. Posljednjeg dana prijelaznog roka dogovorio je transfer u Everton.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!