NaslovnicaVijestiOvo su najplaćeniji nogometaši i sportisti na svijetu!

Ovo su najplaćeniji nogometaši i sportisti na svijetu!

Američki časopes godine i ove godine objavio je svoju redovnu listu najplaćenijih sportista na svijetu. Najplaćeniji nogometaši su kao i godinama unazad, Messi i Ronaldo, a iza njih je Neymar, a novina je da je Argentinac izbio na prvo mjesto najplaćenijih sportista na svijetu.

najplaćeniji nogometaši

Američki časopis Forbes objavio je listu najplaćenijih sportista na svijetu, a prva tri mjesta zauzimaju nogometaši – Messi, Ronaldo i Neymar.

Omaleni Argentinac i član Barcelone prošle godine zaradio je 127 miliona dolara, 18 više od “vječitog rivala” Cristiana Ronalda, igrača italijanskog Juventusa.

Na trećem mestu je Brazilac Neymar, sa zaradom od 105 miliona dolara i to su jedini sportisti koji zarađuju devetocifrene sume u američkim novčanicama.

Četvrto mjesto drži meksički bokser Canelo Alvarez sa 94 miliona, a par stotina hiljada manje zaradio je Roger Federer (93,4).

Šesto i sedmo mjesto drže quarterbackovi iz američkog nogometa Russel Wilson (89,5) i Aaron Rodgers (89,3), dok posljednja tri mesta na listi dest najplaćenijih pripadaju košarkašima – LeBronu Jamesu (89), Stephu Curryju (79,8) i Kevinu Durantu (65,4).

Podsjetimo, najplaćeniji sportista u 2018. godini bio je Floyd Mayweather sa čak 285 miliona dolara prihoda, dok je 2017. na prvom mjestu bio Cristiano Ronaldo (93 mil. dolara), kao i 2016. godine (88 mil. dolara). Prethodnih godina na čelu liste su se smjenjivali Mayweather i Tiger Woods.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!