NaslovnicaVijestiOvo su tužna statistika o Manchester United od odlaska Sir Alexa!

Ovo su tužna statistika o Manchester United od odlaska Sir Alexa!

Manchester United večeras je u porazu na Old Traffordu postigao svoj prvi gol u Ligi prvaka nakon 2014. godine kada je Patrice Evra postigao gol protiv Bayern Munchena u četvrtfinalu. Vjerovali ili ne – otkako je Sir Alex Ferguson napustio klupu ‘Crvenih vragova’ oni su samo jednom slavili u knock-out fazi najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja.

Po mnogima najbolji trener u povijesti nogometa – Sir Alex Ferguson napustio je klupu Manchester Uniteda 2013. godine, a od njegovog odlaska momčad sa Old Trafforda još uvijek nije pronašla idealnog nasljednika. Jose Mourinho je najbolji od njegova odlaska, ali to nije dovoljno – ne za jedan od najvećih klubova svijeta.

Danas je Mourinhova momčad izgubila na svom terenu od Seville rezultatom 1-2, a Lukakuov gol bio je prvi Unitedov gol u knock-out fazi Lige prvaka još od Moyesovog Uniteda koji je taj zadnji gol dao protiv Bayerna. Manchester United od tog je dana uložio točno 700 milijuna eura u pojačanja da bi za rezultat dobili ovo – lošu i dosadnu igru, svadljivog trenera, opravdanje – “cilj opravdava sredstvo”, a onda ispadanje od Seville.

[su_champions_league]

Godinu nakon Moyesa Manchester United nije igrao Ligu prvaka jer se nasljednik kojeg je Ferguson osobno izabrao – nije kvalificirao u Ligu prvaka. Na klupi ga je naslijedio Van Gaal koji je sezonu završio četvrti pa se kroz dodatne kvalifikacije izborio za Ligu prvaka, no ispao je već u grupnoj fazi – u skupini protiv PSV-a, Wolfsburga i CSKA Moskve. 

Godinu nakon Manchester United ponovno nije igrao Ligu prvaka, već Europa ligu i to su osvojili pod sadašnjim trenerom Mourinhom. To je uvjerljivo najveći uspjeh od odlaska Sir Alexa, osvajanje Europa lige, natjecanje za klubove iz ne baš najelitnijeg ranga, klubove poput Seville, koji su ih sada izbacili i u Ligi prvaka.

[su_champions_league]

Dakle, gotovo pune četiri godine Manchester United čekao je na gol u knock-out fazi Lige prvaka i konačno su ga zabili. U 180 minuta osmine finala Lige prvaka protiv Seville uputili su 5 udaraca u okvir Sevillinog gola, dok je Sevilla u okvir njihova gola uputila 14 udaraca.

Koliko god netko opravdavao Mourinha, Van Gaala ili Moyesa pričom kako je to još uvijek vrijeme tranzicije nakon ere velikog Sir Alexa treba znati da je od njegovog odlaska u transfere uloženo 777 milijuna eura i da je prošlo gotovo pet godina. Nema opravdanje, Mourinho nije uspješno položio svoj ispit – vrijeme je za novog trenera!


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!