NaslovnicaVijestiOXLADE-CHAMBERLAIN IZNERVIRAO NAVIJAČE ARSENALA: Evo kako ih je uporedio sa Liverpoolovim navijačima!

OXLADE-CHAMBERLAIN IZNERVIRAO NAVIJAČE ARSENALA: Evo kako ih je uporedio sa Liverpoolovim navijačima!

Krilni igrač Liverpoola Alex Oxlade-Chamberlain iznenadio je sve svojim nastupima prošle sezone. Mnogi su ostali iznenađeni kada su ‘Redsi’ prošle godine odlučili izdvojiti čak 40 miliona eura na njegovo dovođenje, ali se na kraju pokazao kao sjajno pojačanje. Jurgen Klopp ga je sjajno uklopio u svoj sistem, te ga je počeo više koristiti na pozicijama u veznom redu. 25-godišnjak je ubrzo postao jedan od miljenika navijača, nakon što je na ukupno 46 nastupa u svim takmičenjima postigao pet golova i podijelio osam asistencija.

Oxlade-Chamberlain kritikovao navijače Arsenala

Posebno bitnu ulogu je igrao u Ligi prvaka, gdje je njegov tim poražen u finalu protiv Real Madrida. Ipak, on nije bio dostupan za tu utakmicu s obzirom da je pretrpio veliku povredu na polufinalnoj utakmici protiv Rome, zbog koje je propustio Svjetsko prvenstvo, kao i početak nove sezone. Engleski reprezentativac je kroz gotovo cijelu svoju karijeru imao brojne probleme sa povredama, a u intervjuu za LFC TV priznao je kako mu navijači kluba daju neizmjernu podršku, za razliku od navijača Arsenala, čiji dres je nosio u periodu od 2011. do 2017. godine.

Rekao je: “Imao sam povrede u prošlosti kada mi je bilo teže jer je postojao pritisak od strane navijača, koji su govorili ‘ponovo se povrijedio’ i ‘ne možemo mu vjerovati, non stop je povrijeđen’. Međutim, povrijedio sam se i ovdje i dobijam samo podršku od strane navijača, za koju im se ne mogu dovoljno zahvaliti. To je ono što me tjera da se borim svakog dana i da uskoro nagradim njihovo strpljenje.”

Liverpool je sjajno krenuo u novu sezonu, u kojoj se trenutno nalaze na drugom mjestu u Premier ligi sa 30 osvojenih bodova, dva manje od vodećeg Manchester Citya, te su još uvijek neporaženi u ovom takmičenju. Ipak, u Ligi prvaka baš i ne briljiraju. Unatoč tome što su vodeći u svojoj grupi C sa šest osvojenih bodova, isto toliko bodova ima i drugoplasirani Napoli, dok je na trećem mjestu Paris Saint-Germain sa bodom manje, te će se u posljednja dva kola voditi velika borba za ta prva dva mjesta, koja vode u nokaut fazu.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!