NaslovnicaVijestiÖzilova tetovaža izaziva kontroverzu: Njemački grad se distancirao od njega i njegova...

Özilova tetovaža izaziva kontroverzu: Njemački grad se distancirao od njega i njegova slika se uklanja

Njemački grad Essen donio je odluku o distanciranju od bivšeg reprezentativca Mesuta Özila zbog kontroverzne tetovaže na njegovim prsima. Kao dio te mjere, slika bivšeg omladinca Rot-Weiss-Essena uklonjena je iz Ureda za socijalna i stambena pitanja.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


Peter Renzel, koji je na čelu odjela u Uredu za socijalna i stambena pitanja u Essenu, odlučio je ukloniti sliku Mesuta Özila iz radne sobe u udruženju “Essen Chances”. Ovo udruženje posvećeno je pružanju pomoći djeci i mladima koji su u nepovoljnom položaju.

On je na Facebooku objavio fotografiju akcije uklanjanja slike iz prostora, a kao razlog za ovu mjeru naveo je njegovu najnoviju tetovažu.

Özil je nedavno na Instagramu objavio fotografiju koja podsjeća na simbol “Sivih vukova”, ultranacionalističke skupine poznate po ultrakonzervativnim stavovima, zbog čega se našao na udaru kritika njemačke javnosti.

“Mesut Özil je izgleda napravio novu tetovažu kao pristaša desničarskih ekstremista ‘Sivih vukova’. Svoj radikalni stav demonstrirao je fotografijom na Instagramu”, objasnio je Peter Renzel u svojoj objavi na Facebooku i dodao:

“Time je okrenuo leđa svojoj domovini i mnogim ljudima kojima je nekada bio uzor. Stoga ne bi trebao biti uzor djeci i mladima u našim projektima “Essen Chances”.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!