NaslovnicaVijestiPale ključne odluke o sportu u Hrvatskoj: Evo kada sve počinje!

Pale ključne odluke o sportu u Hrvatskoj: Evo kada sve počinje!

Prvi čovjek u najvišem sportskom tijelu u Hrvatskoj, Tomislav Družak je danas potvrdio da je donesen zaključak o popuštanju mjera zabrane i obustave sportskih aktivnosti u našoj zemlji.

Pale ključne odluke

Tomislav Družak je izjavio: “Ovo još nije 100% službeno i nikako sa sigurnošću ne možemo tvrditi da će se nešto promijeniti. Međutim, mi smo spremni da se sportska natjecanja vrate nakon 30. svibnja.”

Hoće li se nastaviti 1. HNL i kup?

Kako je gospodin Tomislav Družak rekao, usvojio se stav da se nastave natjecanja na otvorenom nakon 30. svibnja, no sportski događaji će se održavati bez navijača i uz posebne mjere, koje će se tek raspisati.

Dakle, nakon 30. svibnja će se na teren moći vratiti i sportaši iz treće kategorije, kojima je bila zabranjena bilo kakva kativnost, bez obzira na to sa kojim sportom se bave. Sportske aktivnosti su paralizirane već skoro pa dva mjeseca.

11. svibnja će krenuti nova popuštanja mjera u Hrvatskoj, a tada će se narodu dopustiti okupljanje u skupinama, dok će klubovi naravno nastaviti sa treninzima. Sve ovo vrijedi samo za sportaše iz prve i druge kategorije, to jest za one iz najvišeg ranga.

Sutra bi se također trebalo održati zasjedanje izvršnog odbora HNS-a, gdje će potvrditi odluke Stožera. Naravno, kako se i očekuje, najavit će se nastavak nogometa nakon 30. svibnja sa utakmicama polufinala Hrvatskog kupa, gdje igraju Rijeka i Osijek, te Slaven Belupo i Lokomotiva.

Ovo će biti dvije probne utakmice za povratak 5. lipnja. Što se tiče druge lige, ona se možda neće nastaviti, što važi i za amaterska natjecanja. Sada HNS-u predstoji period kada moraju da donesu neke važne odluke o prolasku u viši rang, te završnici sezona u nižim ligama. Očekuje se i odluka o juniorskom prvaku, međutim, kao opcija se spominje odigravanje majstorice između Hajduka i Dinama.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!