NaslovnicaVijestiPalo pomirenje: Demba Ba i sudac Coltescu izgladili nesporazum

Palo pomirenje: Demba Ba i sudac Coltescu izgladili nesporazum

Mnogo prašine podigla je utakmica između PSG-a i Basaksehira u Ligi prvaka, koja je prekinuta zbog navodnog rasističkog ispada četvrtog suca, a igrači oba tima su napustili teren, te se utakmica nastavila sutradan sa novim sudačkim timom.

U utorak prošle sedmice, utakmica Lige prvaka između PSG-a i Basaksehira prekinuta je zbog navodnog rasističkog ispada četvrtog suca Sebastiana Coltescua iz Rumunjske.

Žestoko je uvrijeđen njegovim riječima bio Demba Ba, napadač gostujućeg tima, kojem je zasmetalo što je Coltescu nazvao pomoćnog trenera (Pierre Webo) njegovog kluba “crncem”.

Ipak, sukob je sada i zvanično izglađen, barem ako je vjerovati nekadašnjem senegalskom reprezentativcu Ousmane N’Doyeu, koji je najveći dio svoje karijere proveo u Rumunjskoj.

N’Doye je inicirao razgovor između Coltescua i Dembe, a prema njegovim riječima, dvojac se složio oko ključnih pitanja. Demba Ba je istakao da je shvatio šta se desilo i da ne krivi Coltescua za rasizam, ali da mu i dalje nije jasno zašto je imao potrebu Pierrea Weboa nazvati crncem, dok je Coltescu istakao zadovoljstvo što ga je Demba razumio, ali je podcrtao da se nespretno izrazio i da se to neće više ponoviti, te se složio s Dembom da imenovanju ljudi na rasnoj osnovi nije mjesto na stadionu.

“Veliki sam ljubitelj mira. I Coltescu i Demba Ba su me nazvali pošto su razgovarali, bili su impresionirani dobrim razgovorom. Siguran sam da je to bio samo nesporazum. Znam kakvi su Rumunji, nikad tamo nisam imao problema s rasizmom” rekao je N’Doye.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!