NaslovnicaVijestiPANDEMIJA KORONE: Šta je sve odgođeno a šta će se igrati bez...

PANDEMIJA KORONE: Šta je sve odgođeno a šta će se igrati bez publike?

Korona virus šve više i više uzima maha. Jučer je proglašena pandemija, virus se širi abnormalnom brzinom i teško ga je zaustaviti. U sportskim kolektivima javljaju se prvi slučajuevi, nogometaš Juventusa je zaražen dok je NBA liga prekinuta također zbog prvog potvrđenog slučaja u ligi.

Najveći udarac korona je zadala prvenstvu Italije, gdje je prvenstvo prekinuti i pitanje je uopšte da li će se nastaviti. Također i na međunarodnom nivou odgađaju se mečevi i za sada nije jasno kako će se uopšte ova sezone privesti kraju te kako će se ukomponovati odigravanje ovih mečeva.

Krenimo redom…

Liga prvaka

17. mart – Lyon i Juventus, kako sada stvari stoje susret će biti odgođen zbog zaraze Daniele Ruganija, nogometaša Stare Dame. Drugi meč, između Citya i Reala odigrat će se bez zabrana ali bez publike.

18. mart – susreti Chelseaja i Bayerna te Barcelone i Napolija igrat će se bez prisistva navijača.

Europa liga

12. mart – LASK – Manchester United, Olympiakos – Wolves, Inter – Getafe i Wolfsburg – Šahtar mečeve igraju bez navijača, dok je utakmica između Seville i Rome odgođena. Rangersi i Leverkusen svoj meč će odigrtai bez navijača.

Premier liga

Panika je zavladala u ligi jer su se igrači Arsenala družili sa vlasnikom Olimpijakosa koji je zaražen. Marinaksi je također vlasnik u Notthingama, slavio je prolazak momčadi na Emiratesu, a iz Brigtona su javili kako nemaju namjeru otkazati svoj meč protiv Arsenala koji je u nedjelju.

Francuska liga

Sve utakmice Francuske lige igrat će se bez publike do 15. aprila. Već je odgođen meč PSG-a prtoiv Strasbourgakoji je trebao bitiu prošlog petka, dok je finale kupa koje je trebalo biti na rasporedu 4. aprila također odgođeno.

La liga

U Španiji se naredna dva kola igraju bez publike, dok nije isključen ni prekid prvenstva.

Bundesliga

Nijemci će odigrati pet od devet utakmica koje su na rasporedu naredno kolo bez publike, a također postoji mogućnost da se obustavi takmičenje zbog naglog porasta pandemije u Njemačkoj.

Serie A

Najgore je u Italiji gdje je cijela država u blokadi i prvenstvo je odgođeno do 3. aprila i pitanje je da li će se uopšte nastaviti.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!