NaslovnicaVijestiPaul Scholes na brutalan način isprovocirao Liverpool nakon što su osvojili Svjetsko...

Paul Scholes na brutalan način isprovocirao Liverpool nakon što su osvojili Svjetsko klupsko prvenstvo!

Legendarni bivši veznjak Manchester Uniteda dao je zanimljiv intervju u kojem je isprovocirao Liverpool i njihove navijače izjavivši kako mu je trofej u badmintonu bio važniji od Svjetskog klupskog prvenstva, koje su ‘Redsi’ osvojili prije nekoliko dana.

Scholes isprovocirao Liverpool

Naime, Liverpool je u subotu navečer osvojio prvenstvo savladavši južnoameričkog prvaka Flamengo u finalu, a utakmica je odigrana u Kataru. Ipak, Scholes, koji je osvojio ovaj isti trofej sa Manchester Unitedom 2008. godine, mišljenja je kako taj trofej nije toliko bitan.

U intervjuu za BBC je rekao: “Kada imate priliku želite osvojiti Svjetsko klupsko prvenstvo, ali mislim da to takmičenje nikad nije bilo nešto što smo očajnički željeli osvojiti. Čak i sad kad bi me netko pitao ‘Koje trofeje si osvojio u karijeri?’, mislim da ne bih spomenuo Svjetsko klupsko prvenstvo.”

Zatim je kroz šalu dodao kako mu trofej u badmintonu, koji je osvojio u lokalnom klubu, znači više od tog trofeja sa ‘Crvenim vragovima’. Međutim, on je imao isto mišljenje o ovom takmičenju i te 2008. godine, kada je uputio kritike na račun istog.

On i njegovi suigrači su tada morali otputovati u Japan, iako su imali jako težak raspored u Premier ligi, s obzirom da su se borili za titulu. On je tom prilikom za Daily Mail rekao: “To je veliko klupsko takmičenje i želimo ga osvojiti. No, očito je da bismo radije ostali ovdje i igrali ligaške utakmice, umjesto da imamo toliko utakmica u januaru.”

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!