NaslovnicaVijestiPele: Plakao sam kada sam gledao Brazil u toj utakmici

Pele: Plakao sam kada sam gledao Brazil u toj utakmici

Legendarni brazilski nogometaš Pele plaši ce da je nekadašnji svjetski prvak izgubio svoj put i ocijenio da pojedine južnoameričke reprezentacije sada igraju ljepši nogomet od Brazila.

Pele

Brazil je u polufinalu Svjetskog prvenstva 2014. godine izgubio od Njemačke s uvjerljivih 7:1, da bi potom ispao u četvrtfinalu Copa Amerka od Paragvaja.

“Tužan sam kada govorim o tome. Plakao sam dok sam gledao tu utakmicu (protiv Njemačke) i to ne samo zbog rezultata. Plakao sam jer ne znam što se dogodilo s brazilskim nogometom”, rekao je Pele za ESPN .

Pele je ocijenio da u Južnoj Americi ima nekoliko reprezentacija koje igraju ljepši nogomet od “karioka”.

“Možda ovog ljeta na Olimpijskim igrama i na Copa Amerika možemo podsjetimo svijet na to kako Brazil igra, ali to neće biti lako. Bojim se da smo izgubili svoj put. Druge južnoameričke zemlje, poput Argentine, Čilea i Ekvadora sada igraju ljepši nogomet od Brazila”, dodao je on.

Pele važi za jednoj od najboljih igrača u povijesti nogometa, u svojoj karijeri nastupao ja za samo dva tima – Santos i New York Cosmos. U dresu brazilskog Santosa odigrao je 638 utakmica, te postigao čak 619 golova. Od 1975. do 1977. branio je bolje američkog tima, New York Cosmosa za koji je u 56 nastupa pogađao 31 puta.

[su_sportingbet]

Za reprezentaciju Brazila debitovao je 1957. godine sa svojih svega 17 godine. Bio je to meč protiv Argentine na Marakani kada su Brazilci izgibili 2-1, a Pele je postigao jedini gol na toj utakmici i tako postao najmlađi strijelac u istoriji reprezentativnog nogometa, tada je imao svega 16 godina i devet mjeseci, i od tada je 91 puta branio nacionalni dres brazilske reprezentacije. Strijelac je bio 77 puta.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!