NaslovnicaVijestiPele prokomentirao Neymarovo simuliranje: To nema veze s nogometom!

Pele prokomentirao Neymarovo simuliranje: To nema veze s nogometom!

Legendarni Brazilac Pele, po mnogima najbolji nogometaš svih vremena, prokomentirao je Neymarovo simuliranje i otvoreno ga iskritizirao zbog toga.

“Uvijek sam govorio da će Neymar postati sjajan igrač. Ali, šta se desilo u posljednje dvije godine? Postao je poznat po nečemu drugom. Ne zbog postizanja golova ili dobrog driblinga. Ne, on je počeo da simulira faulove i da komplikuje život sudijama. Zbog toga je njegov imidž postao negativan. Nekoliko puta smo o tome razgovarali”, istakao je Pele i dodao:

„U nekom trenutku će postati teško odbraniti ga od svega što radi, a što s nogometom nema veze“.

78-godišnjak smatra da je Neymar “bez ikakve sumnje i pored svega sjajan igrač, a da jedan otac svog sina ne treba da kritikuje, nego da ga nauči”.

“Ljudi misle da mu previše često ‘izvlačim uši’, ali to radim za njegovo dobro. Želim mu sve najbolje, kao i našoj reprezentaciji. Učiniću sve da mu pomogem da se poboljša”.

Brazilska legenda pohvalila je Neymarovog suigrača iz PSG-a Kyliana Mbappea.

“Osvojio je Svjetsko prvenstvo sa 19 godina, ali ja sam u tome uspio sa 17. Kazao sam mu da me je skoro sustigao. Mislim da on može da postane novi Pele! Mnogi možda misle da se šalim kada to kažem, ali to nije tako, ozbiljan sam. Da bi me učinio još srećnijim, mora da osvoji još jedno SP”, zaključio je Pele.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!