NaslovnicaVijestiPep Guardiola dao čvrsto obećanje nakon šokantne eliminacije od Lyona

Pep Guardiola dao čvrsto obećanje nakon šokantne eliminacije od Lyona

Manchester City senzacionalno je eliminisan u četvrtfinalu Lige prvaka, nakon poraza od Lyona (1:3). “Građani” su bili maltene već “viđeni” u polufinalu protiv Bayerna, koje bi prema mnogima bilo ‘finale prije finala’, ali još jednom se pokazalo kako u nogometu ništa nije sigurno.

Poslije izbacivanja Juventusa u osmini finala, francuski predstavnik je do novog velikog iznenađenja i plasmana među četiri najbolja tima Europe stigao u finišu utakmice zahvaljujući dvostrukom strijelcu Moussi Dembeleu.

Francuski napadač u igru je ušao u 75. minutu, da bi pogocima u 79. i 87. doneo veliku pobjedu Lavovima. Prethodno je ekipa Rudija Garcije povela preko Maxwela Corneta u 24, da bi Kevin de Bruyne u 64. poravnao rezultat.

Tim trijumfom, Lyon se drugi put u istoriji domogao polufinala Lige prvaka. Na drugoj strani, Građani su pod Pepom Guardiolom i treći put takmičenje završili u četvrtfinalu.

“Jednog dana ćemo osvojiti europski naslov, to garantujem. Prvih 25 minuta bili smo zbunjeni, nismo dobro stajali. U drugom dijelu sam imao osjećaj da smo puno bolji, da uspostavljamo kontrolu. Ali u ovom sustavu na jednu utakmicu morate biti savršeni. A mi nismo bili savršeni. Iskreno, ne želim govoriti o stvarima oko nogometa, ispalo bi da tražim ispriku, da se žalim, a to ne želim” izjavio je Pep Guardiola.

“Ispali smo. Napravili smo i dosta dobrih stvari, ali nije bilo dovoljno. Napravili smo pogreške u oba šesnaesterca u ključnim trenucima i ispali smo. Razočarani smo, ali konačno idemo na praznike, na odmor. Jednog dana ćemo osvojiti europski naslov. Ako ne budemo ovako užasni kao protiv Lyona” zaključio je Pep.

Najnovije vijesti

UEFA uvela novo pravilo: Povećali broj igrača koji svaka reprezentacija može...

0
UEFA je odlučila proširiti broj igrača u nacionalnim timovima za Europsko prvenstvo u Njemačkoj s dosadašnjih 23 na 26. Ova promjena omogućava izbornicima da...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!