Pep Guardiola: On je spreman da zamijeni Wengera na klupi Arsenala!

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola izjavio je kako je bivši igrač i kapiten Arsenala Patrick Vieira spreman da naslijedi Arsenea Wengera na klupi svog bivšeg kluba.

Vieira bi trebao naslijediti Wengera

Arsenal je na svojoj službenoj stranici u petak potvrdio kako će legendarni Wenger otići na kraju sezone, nakon skoro 22 godine provedene u klubu.

I Guardiola i Vieira su zaposleni od strane City Football grupe, a bivši francuski reprezentativac trenutno obavlja funkciju trenera New York Cityja u američkom MLS-u. Uprkos tome što još nema iskustva treniranja u ligama petice, Guardiola je mišljenja kako je Vieira spreman da preuzme Arsenal.

U intervjuu za Daily Mirror, španjolski stručnjak je rekao: “Mislim da je Vieira već vrhunski trener. S obzirom na odluku o odlasku Wengera, mnogo imena će se povezivati sa preuzimanjem Arsenala, a čelnici će donijeti najbolju odluku za klub. Međutim, Patrick je već spreman.”

Prije nego što je preuzeto New York City, kojeg je odveo do playoff-a u obje sezone provedene u klubu, Vieira je trenirao omladinski tim Manchester Cityja.

On je u periodu od 1996. do 2005. godine nosio dres Arsenala, te u to vrijeme bio smatran jednim od najboljih igrača na svijetu na svojoj poziciji. Pored njega, još jedan od kandidata za preuzimanje ‘Topnika’ je bivši trener Barcelone Luis Enrique, koji je bez posla otkako je napustio Camp Nouu krajem prošle sezone.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.