NaslovnicaVijestiPep Guardiola: On je spreman da zamijeni Wengera na klupi Arsenala!

Pep Guardiola: On je spreman da zamijeni Wengera na klupi Arsenala!

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola izjavio je kako je bivši igrač i kapiten Arsenala Patrick Vieira spreman da naslijedi Arsenea Wengera na klupi svog bivšeg kluba.

Vieira bi trebao naslijediti Wengera

Arsenal je na svojoj službenoj stranici u petak potvrdio kako će legendarni Wenger otići na kraju sezone, nakon skoro 22 godine provedene u klubu.

I Guardiola i Vieira su zaposleni od strane City Football grupe, a bivši francuski reprezentativac trenutno obavlja funkciju trenera New York Cityja u američkom MLS-u. Uprkos tome što još nema iskustva treniranja u ligama petice, Guardiola je mišljenja kako je Vieira spreman da preuzme Arsenal.

U intervjuu za Daily Mirror, španjolski stručnjak je rekao: “Mislim da je Vieira već vrhunski trener. S obzirom na odluku o odlasku Wengera, mnogo imena će se povezivati sa preuzimanjem Arsenala, a čelnici će donijeti najbolju odluku za klub. Međutim, Patrick je već spreman.”

Prije nego što je preuzeto New York City, kojeg je odveo do playoff-a u obje sezone provedene u klubu, Vieira je trenirao omladinski tim Manchester Cityja.

On je u periodu od 1996. do 2005. godine nosio dres Arsenala, te u to vrijeme bio smatran jednim od najboljih igrača na svijetu na svojoj poziciji. Pored njega, još jedan od kandidata za preuzimanje ‘Topnika’ je bivši trener Barcelone Luis Enrique, koji je bez posla otkako je napustio Camp Nouu krajem prošle sezone.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!