NaslovnicaVijestiPep Guardiola: On me podsjeća na Philippa Lahma i Erica Abidala!

Pep Guardiola: On me podsjeća na Philippa Lahma i Erica Abidala!

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola uporedio je defanzivca svog tima Kylea Walkera sa legendarnim igračima koje je trenirao u prošlosti, Philippom Lahmom i Ericom Abidalom.

Guardiola uporedio Walkera sa Lahmom

Walkerova prirodna pozicija je pozicija desnog beka, ali nedavno je uspješno nastupio za reprezentaciju Engleske na poziciji centralnog defanzivca na prijateljskim utakmicama protiv Nizozemske i Italije.

To je iznenadilo sve u Engleskoj, ali ne i njegovog trenera Pepa Guardiolu, koji je dobro upoznat sa njegovom svestranošću. Štaviše, on ga je uporedio sa legendama Barcelone, te Bayern Munchena, Ericom Abidalom, te Philippom Lahmom, koji su uspješno igrali na nekoliko pozicija kroz svoje karijere.

“On ispunjava uslove za igranje na poziciji centralnog defanzivca, mislim da je Gareth Southgate (izbornik Engleske) donio dobru odluku. Sa trojicom nazad imate više zaštite na sredini terena, a Walker je fizički sjajan. On je brz, inteligentan, dobar u dodavanju lopte, dosta trči, tako da bez problema može igrati na toj poziciji. Eric Abidal i Philipp Lahm su također mogli igrati na različitim pozicijama i odmah se prilagoditi, jer su bili tako dobri. Kyle Walker je poput njih.”

[su_watch_live_football]

Guardiola je i sam ranije ove sezone priznao kako bi mogao koristiti Walkera na toj poziciji, kada se većina nejgovih centralnih defanzivaca oporavljala od povreda, ali se ipak nije odlučio za taj potez, najvjerovatnije zbog činjenice da Englez pruža nevjerovatne nastupe na svojoj prirodnoj poziciji, te je po mišljenju mnogih jedan od najboljih desnih bekova na svijetu u ovom trenutku.

Otkako je stigao na Etihad prošlog ljeta iz Tottenham Hotspura za čak 51 milion eura, Walker je u dresu ‘Građana’ odigrao ukupno 42 utakmice u svim takmičenjima, te podijelio sedam asistencija, od čega šest u Premier ligi, u kojoj se City nalazi na vodećem mjestu na tabeli. Tim Pepa Guardiole je ubjedljivo vodeći sa 84 boda nakon 31 odigranog kola, dok drugoplasirani Manchester United ima 16 bodova manje sedam kola prije kraja sezone, te ukoliko pobijede upravo ‘Crvene vragove’ u sljedećem kolu, postat će novi prvaci.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!