NaslovnicaVijestiPEP GUARDIOLA PRIZNAO: Nema šanse da on dođe u Manchester City, zaboravite...

PEP GUARDIOLA PRIZNAO: Nema šanse da on dođe u Manchester City, zaboravite na to!

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola negirjao je špekulacije kako je njegov klub zainteresovan za dovođenje jedne od najvećih svjetskih zvijezda Kyliana Mbappea, nakon što su pojedini mediji objavili kako je spreman riješiti se Raheema Sterlinga kako bi u klub stigao francuski napadač.

Guardiola negirao dolazak Mbappea

Proteklog vikenda engleske novine The Sun su objavile informaciju kako City sprema ponudu od preko 220 miliona eura za 19-godišnjaka, koji je postigao 26 golova u ukupno 49 nastupa otkako je stigao u Paris Saint-Germain iz Monaca prošlog ljeta.

[su_bet365_koeficijenti]

U izvješću je pisalo kako bi City u tom slučaju bio primoran prodati jednu od svojih zvijezda, a to je navodno trebao biti Raheem Sterling. Međutim, Guardiola je negirao bilo kakvu mogućnost odlaska Sterlinga ili bilo kojeg drugog igrača, te dodao da dolazak Mbappea na Etihad nije opcija. On je u intervjuu za Sky Sports rekao: “To se neće dogoditi. Ponekad ne razumijem odakle dolaze ovakve vijesti. Manchester City nema i neće potrošiti tu cifru, iako Mbappe možda i vrijedi toliko. Paris Saint-Germain neće prodati takvog igrača niti jednom klubu na svijetu u narednih nekoliko godina, tako da možemo zaboraviti na tu mogućnost. Mbappe neće doći ovdje i nećemo prodavati Raheema Sterlinga ili bilo koju drugu zvijezdu koju imamo u timu.”

I Sterling i Mbappe su ranije u karijerama osvajali nagradu ‘Zlatni dječak’, koju talijanske novine Tuttosport dodjeljuju najboljem mladom europskom igraču u dobi do 20 godina, a prema pisanju The Guardiana, Mbappe je i ove godine favorit za osvajanje iste. Francuz je impresionirao proteklog ljeta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, koje je njegova reprezentacija osvojila pobijedivši Hrvatsku u finalu.

Kada bismo uporedili njih dvojicu, razlika je skoro neprimjetna. Od početka prošle sezone, Sterling je u Premier ligi i Ligi prvaka postigao 26 golova i podijelio 14 asistencija u 48 nastupa, dok je Mbappe u francuskom prvenstvu i također u Ligi prvaka postigao 22 gola i podijelio 14 asistencija u 40 nastupa. Iako imaju sličnu statistiku, Mbappe je ipak četiri godine mlađi od Sterlinga, te nema sumnje kako će njegove cifre u narednim godinama biti znatno bolje.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!