NaslovnicaVijestiPep Guardiola i dalje vjeruje da će ovo biti Cityjeva sezona

Pep Guardiola i dalje vjeruje da će ovo biti Cityjeva sezona

U četvrtom kolu grupne faze Lige praka Manchester City gostuje Olympiacosu, a u prethodna tri kola tim Pepa Guardiole osvojio je maksimalnih devet bodova, te u Grčkoj imaju priliku da i matematički osiguraju prolaz u osminu finala.

Za razliku od Lige prvaka gdje sve ide potaman, u prvenstvu Engleske tim Cityja je neprepoznatljiv. Nakon poraza od Tottenhama (0:2) pao je na 13. mjesto i već zaostaje osam bodova za liderom na tablici.

“Imao sam osjećaj da ćemo ove sezone proći jako dobro. Očekivao sam pozitivnu reakciju poslije bolnog poraza od Lyona prošle sezone u Lisabonu. To se pokazalo tačnim. Međutim, ne znam zašto nismo dobri u Premier ligi”, glasno se pita Pep Guardiola.

Cityjev učinak od samo 12 osvojenih bodova iz osam mečeva u Premier ligi najlošiji je početak sezone još od 2008/09 kad su sakupili samo deset bodova. Ono što posebno brine je efikasnost. “Građani” su postigli tek deset golova na osam premierligaških utakmica.

“Moram da pronađem rješenje, pravi način da tečnije napadamo. Generalno sam zadovoljan kako igramo, ali moramo da popravimo neke sitnice. Olako propuštamo čiste šanse. Doći će trenutak kad će se sve to okrenuti. Sezona je tek na početku i veliki sam optimista da ćemo na kraju imati izuzetno dobru sezonu”, vjeruje menadžer Manchester Cityja.

U porazu od Tottenhama ekipa Pepa Guardiole imala je čak 22 šuta na gol, ali nije postigla nijedan. Zato navijači sa velikim nestrpljenjem očekuju povratak prvog strelca Sergija Aguera. Iskusni Argentinac je u lipnju doživio ozljedu koljena i ove sezone je na terenu proveo svega 110 minuta. To se i te kako osjetilo u igri “Građana”.

“Želimo da se vrati, ali moramo da budemo strpljivi. Najvažnije da njegovo koljeno ponovo bude fit. Čekaćemo ga koliko treba. Imamo još mnogo utakmica ove sezone. Svi znamo kakav je napadač kad je spreman. Želimo da se oporavi i vrati u najboljem stanju”, istakao je Pep Guardiola.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!