NaslovnicaVijestiPep: Svaki put kad analiziram ispadanje iz LP, imam isti osjećaj

Pep: Svaki put kad analiziram ispadanje iz LP, imam isti osjećaj

Šef stručnog stožera Manchester Cityja Pep Guardiola ponovo se osvrnuo na ispadanje njegovog tima od Lyona u četvrtfinalu Lige prvaka prije dva mjeseca.

Pep Guardiola rekao je na prvoj ovosezonskoj konferenciji za Ligu prvaka da je on krivac za eliminaciju Manchester Cityja od Lyona u četvrtfinalu prošle sezone, u duelu odigranom prije dva mjeseca.

“Mentalno, bilo nam je teško. Osjećam se odgovornim za ono kako su se igrači i svi u klubu osjećali. Nisam bio u mogućnosti da ih vodim na pravi način i zbog toga osjećam odgovornost. Ali, moramo da prihvatimo realnost a ona je da nismo dovoljno dobri”, rekao je Guardiola.

“Nismo igrali loše, imali smo neke jako dobre trenutke, ali pravili smo takve greške koje ovo natjecanje ne oprašta”, dodao je menadžer Građana.

“Realnost je da svaki igrač i menadžer, ne samo ovdje, sanja o tome i ima visoka očekivanja. Nismo igrali na nivou koji je potreban da bi se prošlo dalje. Moramo to ponizno da prihvatimo. Najbolji način da nađemo put za dalje je da to prihvatimo. Ponovo počinjemo od nule i znamo kako da napredujemo. Imam osjećaj da smo blizu. Svake sezone kada analiziram šta smo uradili prije ispadanja imam isti taj osjećaj”, dodao je on.

“Istovremeno, pravimo takve greške da imam osjećaj da i ne zaslužujemo da prođemo. Ne mislim da imamo mentalni problem. Mislim da se radi o želji i izbjegavanju grešaka. Postoje mali propusti i moramo da radimo na tome. Kada budemo zaslužili i to će se srediti”, kaže Guardiola.

U duelu protiv Porta Guardiola najvjerovatnije neće moći da računa na Gabrijela Jesusa, Benjamina Mendyja i Kevina de Bruynea, ali će se u ekipu vratiti Oleksandr Zinchenko.

Duel Manchester Cityja i Porta na programu je u srijedu na Etihadu od 21h.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!