NaslovnicaVijestiPEREZ KONAČNO ODLUČIO: Stiže zamjena za Cristiana Ronalda u januaru, i to...

PEREZ KONAČNO ODLUČIO: Stiže zamjena za Cristiana Ronalda u januaru, i to za 150 miliona eura!

Danas su španjolski mediji izvijestili kako je predsjednik Real Madrida Florentino Perez konačno odlučio dovesti zamjenu za bivšu zvijezdu svog tima Cristiana Ronalda, koji je proteklog ljeta otišao u Juventus u transferu vrijednom čak 100 miliona eura, a riječ je o ključnom igraču Chelseaja Edenu Hazardu.

Hazard u januaru odlazi u Real Madrid

Naime, OkDiario piše kako je napravljen veliki napredak na ovom frontu, s obzirom da su čelnici Chelseaja navodno prihvatili činjenicu da će izgubiti svoju najveću zvijezdu, te su ga spremni prodati već u predstojećem zimskom prelaznom roku, odnosno u januaru, a cifra koju će tražiti za njega iznosi oko 150 miliona eura.

Hazardov ugovor sa ‘Plavcima’ ističe na kraju sljedeće sezone, te u klubu ne žele riskirati njegov odlazak nakon isteka istog, odnosno bez odštete. Njegova želja za odlaskom na Santiago Bernabeu je već dobro poznata cijelom nogometnom svijetu, te bi mu se konačno mogla ostvariti već za nekoliko tjedana.

On je sredinom prošlog mjeseca dao zanimljiv intervju, u kojem je priznao kako trenutno ne razmišlja o odlasku sa Stamford Bridgea, ali da bi mogao razmisliti o tome na kraju sezone. Naime, rekao je: “U ovom trenutku razmišljam samo o Chelseaju. Sezona traje sedam ili osam mjeseci, i nakon toga ćemo vidjeti što će se dogoditi. Trener (Maurizio Sarri) ima istu nogometnu filozofiju kao i ja. Uvijek razmišlja o lopti i posjedu, a tako razmišljamo i mi igrači o nogometu. Ukoliko pogledate kako Napoli igra, to je zahvaljujući njemu. Njegov stil se sada odražava u Chelseaju, a također ima igrače koji se uklapaju u sistem, tako da da, vrlo smo sretni, igramo dobar nogomet.”

27-godišnjak je sjajno krenuo u novu sezonu, nakon što je impresionirao i na Svjetskom prvenstvu u dresu Belgije, te je na 15 nastupa u svim takmičenjima postigao osam golova i podijelio četiri asistencije. Njegov tim je trenutno na četvrtom mjestu sa 28 osvojenih bodova iz 13 odigranih kola, te za trećeplasiranim Tottenham Hotspurom zaostaje dva boda.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!