NaslovnicaVijestiPEREZ ODLUČIO: Evo koga želi na trenerskoj poziciji umjesto Solarija!

PEREZ ODLUČIO: Evo koga želi na trenerskoj poziciji umjesto Solarija!

Prema pisanju engleskih medija, trenutni trener Liverpoola Jurgen Klopp će biti glavna želja predsjednika Real Madrida Florentina Pereza u ljetnom prelaznom roku, s obzirom da će Santiago Solari po svemu sudeći uskoro dobiti otkaz, nakon što su Los Blancosi sinoć izbačeni iz Lige prvaka od strane Ajaxa.

Real Madrid želi Jurgena Kloppa

Španjolski velikan je od 2003. godine imao čak 15 trenera, od kojih su samo Joe Mourinho i Zinedine Zidane na klupi izdržali duže od 2,5 godine. Zidane je klub napustio prošlog ljeta, nakon što su ‘kraljevi’ pod njegovim vodstvom osvojili tri uzastopne Lige prvaka.

Njegova zamjena Julen Lopetegui nije izdržao dugo, te je dobio otkaz u oktobru, nakon samo 14 utakmica. Njega je zamijenio trener mladog tima Santiago Solari, koji je nakon dobrog starta postao stalni trener, te potpisao ugovor do 2021. godine.

Međutim, nakon što ih je Ajax sinoć osramotio na domaćem terenu, pobijedivši ih čak 4-1, mnogi smatraju kako će i Solari uskoro dobiti otkaz. Kako pišu engleske novine The Independent, predsjednik kluba Florentino Perez planira na njegovo mjesto dovesti trenera Liverpoola Jurgena Kloppa.

U izvješću piše kako Los Blancosi planiraju započeti novu eru, te smatraju kako je Klopp pravi čovjek za vraćanje kluba na pravi put. Druga opcija je trener Spursa Mauricio Pochettino, dok se također spominje i trneer Jueventusa Massimiliano Allegri.

Najnovije vijesti

Hoće li Erik ten Hag dobiti otkaz ako izgubi od Arsenala...

0
Nekoliko ključnih informacija stvaraju veliku neizvjesnost oko budućnosti menadžera Manchester Uniteda, Erika ten Haga. Nakon ponovnog poraza, ovaj put 4-0 od Crystal Palacea, postavlja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!