Pierluigi Colina: Evo šta je problem kod VAR tehnologije!

Legendarni nogometni sudac Pierlugi Collina govorio je o razlozima napuštanja mjesta šefa sudaca, te šta bi mogao biti problem kod VAR tehnologije, koja se po prvi put primjenjivala na Svjetskom prvenstvu ove godine u Rusiji.

Nekada najbolji svjetski sudac, a donedavno šef sudaca u UEFA-i Pierluigi Collina, objasnio je razlog zbog kojeg je napustio ovu funkciju, kazavši da je tu odluku donio sam i da mu nitko nije rekao da dadne otkaz.

Collina je rekao da su mu iz UEFA-e poručili da dobro razmisli o svojoj odluci, ali da je pravo vrijeme da se naprave promjene. “Nitko mi nije rekao da dadnem otkaz, zapravo, iz UEFA-e su mi rekli da preispitam svoju odluku i da promijenim mišljenje. Povukao sam taj potez jer smatram da je pravo vrijeme za promjene”, kazao je Collina.

Svakako, medije u Italiji zanimalo je mišljenje ovog nekada najboljeg svjetskog suca o VAR tehnologiji koja se prvi put koristila na Svjetskom prvenstvu.

“Ne mislim da nema budućnosti bez VAR-a, ali mi živimo u vremenu gdje je skoro sve zasnovano na tehnologiji. U prošlosti, tehnologija nije bila na ovoj razini, a sada napreduje iz dana u dan. Jasno je da nijedan sudac ne voli praviti greške, niti voli biti kritiziran, a svi moramo biti otvoreni za promjene pošto je na kraju jedino rezultat važan”, rekao je Collina.

On je također dodao da će nova tehnologija biti problem za tvrdoglave suce jer su oni navikli sami odlučivati o spornoj situaciji, kao i za suce koje su uvijek sigurni u svoju prvu procjenu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.