NaslovnicaVijestiPique iznio zanimljivu usporedbu Fergusona i Guardiole!

Pique iznio zanimljivu usporedbu Fergusona i Guardiole!

Defanzivac Barcelone i reprezentacije Španije, Gerard Pique, usporedio je bivšeg trenera katalonskog kluba Pepa Guardiolu sa legendom Manchester Uniteda Sir Alexom Fergusonom.

Pique iznio zanimljivu usporedbu Fergusona i Guardiole!

Guardiola će od sljedeće sezone preuzeti ekipu Manchester Cityja, te će po prvi put osjetiti kako je to biti trener u najjačoj ligi na svijetu, engleskom Premiershipu. U intervjuu za britansku BT Sport televiziju, Pique je bio upitan da usporedi ova dva trenera s kojima je sarađivao u prošlosti.

Španski reprezentativac je jedan od rijetkih igrača koji je imao čast da u svojoj karijeri radi sa ova dva menadžera koji važe za jedne od najboljih u svijetu fudbala. Iako nije želio da otkrije ko je za njega bolji, na kraju je dao zanimljiv komentar.

“Kada sam ja došao u United Ferguson je već bio 20 godina trener u klubu, dok je sa Pepom bilo suprotno, on je te bio vrlo mlad i na početku trenerske karijere u Barceloni. Fergie se više fokusirao na stvari oko ekipe i kluba, dok je treninge većinom vodio njegov asistent Carlos Queiroz. Pep učestvuje aktivno u treninzima i svaki dan pokušava da unese nešto novo u tim”, rekao je Pique.

[su_bet365_live_koeficijenti]

On je dodao da su obojica fantastični treneri i da su imali veliki utjecaj na njegovu karijeru, ali da mu je više bliži Guardiola sa kojim je ostvario neke od najboljih rezultata u svojoj karijeri.

Ovaj 29-godišnjak je postao jedan od ključnih igrača od dolaska u Barcelonu, osvojio tri naslova Lige prvaka, pet titula u Primera ligi, tri Kupa kralja i tri Svjetska klupska prvenstva, a većinu tih uspjeha je ostavrio pod trenerskom palicom Pepa Guardiole.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!