NaslovnicaVijestiPique i Setien se oglasili nakon sramotnog poraza od Bayerna

Pique i Setien se oglasili nakon sramotnog poraza od Bayerna

U nevjerovatnom četvrtfinalnom duelu Lige prvaka između Barcelone i Bayerna u Lisabonu slavili, Bavarci su slavili nestvarnim rezultatom (2:8), potpuno ponizivši katalonski tim. Nakon utakmice izjave su dali Gerard Pique i Quique Setien, a brutalno iskreni stoper Katalonaca nije štedio ni sebe ni suigrače, poslavši snažnu poruku.

Bavarci su poveli već u 4. minuti golom Thomasa Mullera, a samo tri minute kasnije Barca je izjednačila autogolom Davida Alabe.

Bayern je ponovo poveo u 22. minuti golom Ivana Perišića. U 28. minuti njemačka ekipa je povela s 3:1 preko Serga Gnabryja, a tri minute kasnije već je bilo 4:1 poslije gola Mullera, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Barcelona je u 57. minuti uspjela smanjiti veliki zaostatak, ali je Bayern u 63. došao do novog pogotka preko Joshue Kimmicha za visokih 5:2.

Njemački tim ipak nije prestajao s napadima te su u 82. minuti golom Roberta Lewandowskog poveli sa 6:2, tri minute kasnije sa 7:2 pogotkom Philippa Coutinha, koji u 89. postiže još jedan gol za nevjerovatnih 8:2 i veliku pobjedu Bavaraca u utrci za Ligu prvaka.

“Sramota, ništa drugo ne mogu reći. Ovo nije prvi ili drugi put… Ovaj klub treba promjene svih vrsta. Dotaknuli smo dno. Ako ja moram otići da bi došli mlađi igrači i nova krv, otići ću. U Europi nismo kompetitivni, a više nam ne ide ni u ligi. Ovaj neuspjeh se ne može maskirati ni sa čime”, rekao je Pique.

Trener Barce Quique Setien, koji je nakon ovog debakla vjerovatno bivši na Camp Nou, bio je kratak u izjavi, prokomentiravši riječi Gerarda Piquea.

“Jako bolan poraz, primili smo previše golova. Bayern nas je potpuno nadigrao. Kad Pique kaže nešto poput ovoga, onda tu ima istine. Svi smo jako frustrirani i morat ćemo donijeti odluke misleći na budućnost kluba. Ovo ga jako boli” rekao je Setien.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!