NaslovnicaVijestiPjanić: Ovo je bio najveći problem kod Sarrija

Pjanić: Ovo je bio najveći problem kod Sarrija

Bivši veznjak Juventusa Miralem Pjanić iznio je detalje iz svlačionice Juventusa, te je otkrio da je postojao veliki problem u odnosu sa igrača sa trenerom Maurizijom Sarrijem.

Nogometaš Barcelone i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić otkrio je da je problem u svlačionici Juventusa prošle sezone predstavljala činjenica što trener Maurizio Sarri nije vjerovao igračima i sumnjao je u njihovu profesionalnost.

Bianconeri su osvojili Scudetto, ali su izgubili finale Kupa i Superkupa Italije, dok su u Ligi prvaka ispali od Lyona u osmini finala.

Sarri je otpušten, a predsjednik “Stare dame” Andrea Agnelli objasnio je da nije bilo “alhemije” između trenera i ekipe, ali je sadašnji fudbaler Barcelone za Tuttosport otkrio koliko je situacija zapravo bila loša.

“Ono što me i danas razočarava je da Sarri nije imao povjerenja u svoje ljude i to me uznemiravalo. Način na koji je pogrešno procijenio ljude ostaje najgori aspekt, jer je svaki igrač u svlačionici uvijek bio tu i uvijek je davao sve od sebe za klub i ekipu. Možda se nećete slagati s jednim ili dvojicom, ali to nikada nije uticalo na naše rezultate, jer svaki igrač želi pobjedu, jer su to nevjerojatni profesionalci koji žele postići svoj cilj. Dakle, ako trener sumnja, to znači da nemate onu ‘alhemiju’ o kojoj je predsjednik govorio”, istakao je Pjanić.

To znači da je Sarri vjerovao da su neki od igrača Juventusa u sastavu radili protiv njega i nisu davali 100 posto.

“Niko ne sumnja u Sarrijeve kvalitete kao trenera, ali postojao je taj problem. Na kraju svega, kući smo ipak donijeli još jedan Scudetto, koji se nikada ne smije uzimati zdravo za gotovo”, dodao je reprezentativac BiH.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!