NaslovnicaVijestiPLAĆAJU GREŠKE IZ PROŠLOSTI: Neymar indirektno sprečava Barcelonu u dovođenju novog pojačanja!

PLAĆAJU GREŠKE IZ PROŠLOSTI: Neymar indirektno sprečava Barcelonu u dovođenju novog pojačanja!

Iako je klub napustio prošlog ljeta kada je otišao u Paris Saint-Germain za rekordnih 222 miliona eura, Neymar je razlog zbog kojeg Barcelona po svemu sudeći neće uspjeti dovesti jednu od svojih glavnih meta.

Neymar sprečava Barcelonu u dovođenju Rodryga

U pitanju je 17-godišnji napadač Santosa Rodrygo, koji se u posljednje vrijeme sve češće povezuje sa dolaskom u Europu. Međutim, njegova nova destinacija neće biti Barcelona zbog komplikacija prilikom transfera Neymara na Camp Nouu, koji se dogodio u ljeto 2013. godine.

Naime, predsjednik brazilskog kluba Bruno Peres priznao je kako nisu zainteresovani za prodaju ‘dragulja’ Barceloni, jer smatraju kako im katalonski klub još uvijek duguje novac od Neymarovog transfera. FIFA još uvijek istražuje taj transfer, a čelnici Santosa smatraju kako im Blaugrana duguje 14,5 miliona eura.

Peres je u intervjuu za Globo Esporte rekao: “Pokrenuli smo tužbu protiv Barcelone u vezi transfera Neymara. Četiri mjeseca prije Svjetskog klupskog prvenstva 2011. godine, Barcelona je platila određeni dio novca kao pripremu za transfer Neymara. Tražimo 14,5 miliona eura od njih. Kada nam to plate, onda ćemo razgovarati o drugim stvarima.”

[su_no1forfootball]

Rodrygo, kojeg već porede upravo sa Neymarom, našao se na naslovnicama svih medija nakon što je krajem prošlog tjedna na utakmici protiv Vitorije u samo devet minuta postigao hat-trick. On navodno u ugovoru sa klubom ima otkupnu klauzulu od 50 miliona eura, a nedavno su se pojavile špekulacije kako je Barca poslala ponudu od 30 miliona eura. Pored novog španjolskog prvaka, interes za njega pokazuje i njihov najveći rival Real Madrid.

Los Blancosi su već platili 45 miliona eura za zvijezdu Flamenga Viniciusa Juniora, koji sljedećeg mjeseca stiže na Santiago Bernabeu. Peres je dodao kako će slična cifra biti potrebna i za kupovinu njegovog godinu dana mlađeg sunarodnjaka.

On je rekao: “Rodrygo je zvijezda. On je vrlo talentiran igrač, svi to znaju. Imamo primjer njegove moguće cijene u Viniciusu Junioru, koji je također prodan sa 17 godina. Postoji pet ili šest velikih klubova koji su zainteresovani za njega i žele pregovarati sa nama.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!