Platini dobio novi mandat, Šuker u izvršnom odboru

Legendarni francuski igrač Michel Platini izabran je za novog-starog predsjednika izvršnog odbora Uefe. Na godišnjem kongresu Uefe, održanom u Beču, Platini je dobio novi četverogodišnji mandat, a to će mu biti već treći mandat na ovoj poziciji.

Kao svoje prioritete u novom mandatu Platini je istaknuo: borbu protiv namještanja rezultata, dopinga, rasizma, te nasilja na stadionima i oko njih. Također je istaknuo kako se zalaže za stvaranje europske sportske policije.

Davor Šuker UEFA

Prije samog glasanja za izvršni odbor, Uefa je prijavila dobit za prošlu godinu u iznosu od 1,73 milijarde eura, što predstavlja povećanje od 2% u odnosu na godinu prije. Čak 74% prihoda dolazi od Lige prvaka, pa je Uefa za drugu sezonu najelitnijeg natjecanja odlučila povećati nagradni fond.

Za Hrvatsku i regiju puno važnija stvar je ulazak Davora Šukera u izvršni odbor Uefe.  Šuker je već u prvom krugu glasovanja prikupio 34 glasa(bilo mu je potrebno 28), dok najviše je prikupio Fernando Gomes 48. Više od Šukera prikupila su još petorica kandidata.

Na ovaj način Davor Šuker je postao prvi Hrvat kojem je uspjelo ući u najviše tijelo europskog nogometa, te će na toj poziciji puno lakše lobirati za hrvatski nogomet i nogomet u regiji.