NaslovnicaVijestiPljuvanje će se kažnjavati: Osam načina na koji će se nogomet promijeniti...

Pljuvanje će se kažnjavati: Osam načina na koji će se nogomet promijeniti nakon pandemije koronavirusa!

Nogomet će se vratiti s novim pravilima i ograničenjima nakon obustave zbog izbijanja koronavirusa.

Osam načina

Premijer liga je dogovorena za povratak u lipnju – čelnici očajnički pokušavaju pokrenuti akciju prvi put od ožujka.

Ali The Sun je naveo listu promjena koje će se morati uvesti na i van terena nakon COVID-19.

Bizarna promjena mogla bi biti zabrana seksa ako partneri pokažu simptome virusa.

Njemačka Bundesliga primjenjuje ovo pravilo uoči potencijalnog povratka 9. svibnja i Premijer liga može usvojiti slične metode.

Jedna velika izmjena bit će u broju zamjena po utakmici, povećavajući se sa tri na pet.

Timovi nisu mogli koristiti pet različitih igrača, ali to je pokušaj smanjenja rizika od izgaranja zbog gustog rasporeda.

Oprema na terenu će se također sterilizirati jer virus na određenim površinama može živjeti i do 72 sata.

“Sve što se može očistiti bit će očišćeno. Nećemo ništa prepustiti slučaju”, rekao je član stražarskog osoblja za Sky Sports.

Promjena koju će mnogi obožavatelji dočekati oštrija su ograničenja pljuvanja.

Pljuvanje je označeno kao jedan od odvratnijih postupaka u igri, a šef FIFA-e je objasnio da igrači trebaju biti kažnjeni na terenu.

“To je uobičajena praksa u nogometu i nije baš higijenski”, rekao je za Telegraph predsjedavajući Medicinskog odbora Michel D’Hooghe.

“Kada ponovno krenemo u nogomet, mislim da bismo to trebali maksimalno izbjegavati. Pitanje je hoće li to biti moguće. Možda oni mogu dati žuti karton.

“To je nehigijenski i dobar način širenja virusa. To je jedan od razloga zašto moramo biti vrlo oprezni prije nego što počnemo iznova. Nisam pesimističan, ali trenutno sam prilično skeptičan.”

Igrači će također biti pozvani da se ne diraju jedni druge kada su u kaznenom prostoru, jer će to biti umanjena verzija društvene udaljenosti.

Postojat će starosna ograničenja za one koji su dozvoljeni na terenu, a 72-godišnji menadžer Crystal Palacea Roy Hodgson potencijalno će propustiti svu akciju.

Nadalje, izoliranje treninga i odustajanje od šest tjedana mogli bi biti preventivne mjere.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!