NaslovnicaVijestiPOCHETTINO ISKREN: Evo za koji klub iz engleske velike šestorke nikad ne...

POCHETTINO ISKREN: Evo za koji klub iz engleske velike šestorke nikad ne bi navijao!

Trener Tottenham Hotspura Mauricio Pochettino priznao je kako neće navijati za najvećeg rivala njegovog tima, Arsenal, koji danas gostuje kod Manchester Cityja u okviru 25. kola Premier lige.

Pochettino nikad ne bi navijao za Arsenal

Spursi su jučer slavili zahvaljujući golu Heung-min Sona u posljednjim trenucima protiv Newcastle Uniteda, te tako prestigli City na tabeli, i imaju bod više, ali i odigranu utakmicu više od ‘Građana’. Tim Pepa Guardiole će se vratiti na to drugo mjesto ukoliko pobijedi Arsenal na Etihadu, te će smanjiti zaostatak na dva boda za vodećim Liverpoolom, koji u ponedjeljak igra protiv West Ham Uniteda.

Na pitanje novinara nakon jučerašnje pobjede protiv Newcastlea da li će gledati današnji susret između Cityja i Arsenala, Pochettino je odgovorio: “Da, gledat ću ga kod kuće”, a zatim je na pitanje da li će navijati za ‘Topnike’ rekao: “Ne, zašto? Nikad! Gledat ću utakmicu i neću biti ni na jednoj strani. Prihvatit ću koji god rezultat da bude.”

City je u utorak poražen upravo protiv Newcastlea, nakon čega je kiksao i Liverpool odigravši neriješeno kod kuće protiv Leicester Cityja. Tottenham je iskoristio ove poklone, te se vratio u utrku za titulu, u kojoj su bili posustali nakon ispadanja iz Carabao i FA Kupa tokom još jednog prelaznog roka u kojem nisu doveli niti jedno pojačanje.

Zatim je o nedostatku novih pojačanja rekao: “Ne moramo se uvjeravati u naše sposobnosti, potencijal ili mogućnost da pobijedimo. Uvijek vjerujemo u sebe, borit ćemo se do kraja, pritisnuti rivale kako bismo postali prvaci.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!