POCHETTINO OBJASNIO: Zašto Tottenham nije kupovao igrače na ljetnom prijelaznom roku?

Mauricio Pochettino kaže kako su troškovi stadiona, Brexit i izgradnja novog trening terena su bili razlozi zašto Tottenham ovog ljeta nije potpisao niti jednog igrača, rekao je TeamTalk.

Pochettino objasnio

Tottenhamovi navijači nadali su se da će klub graditi na zadnjim sezonama potičući sezonu u kojoj su završili na trećem mjestu u Premier ligi sa novim pojačanjima kako bi njihov već talentirani tim bio mnogo jači.

Klub iz sjevernog Londona je bio povezan sa cijelim nizom imena sa igračima poput Anthony Martial, Layvin Kurzawa, Marcelo Brozović, Geoffrey Kondogbia, Wilfried Zaha i Jacka Grealisha.

Grealish je, kako se izvješćuje, bio najbliži transferu na White Hart Lane, ali Tottenham nije mogao postići dogovor sa Aston Villom za veznjaka pa je Pochettino propustio da ga potpiše.

Na kraju, Tottenham nije uspio ostvariti bilo kakvo poslovanje, što znači da su postali prvi klub Premier lige koji nije potpisao niti jednog igrača u ljetnom prijelaznom roku.

Razumljivo, mnogi navijači su prepušteni od strane klubova, ali Pochettino tvrdi da su bili hrabri i ukazali na činjenicu da su bili u mogućnosti zadržati svoje najbolje igrače nakon što su povezali Harry Kanea, Son Heung-Mina i Davinsona Sancheza sa novim ugovorima.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.