NaslovnicaVijestiPochettino pred finale Lige prvaka: Želimo ispisati povijest!

Pochettino pred finale Lige prvaka: Želimo ispisati povijest!

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino pred finale Lige prvaka je rekao kako želi da ispiše povijest nogometa sa svojim timom, te da ima ‘recept’ za stresne utakmice poput ove.

“Sve teškoće sa kojima smo se suočili učinile su nas jačima kao grupu, kreativniji smo i pokazali smo da se vjera i naporan rad isplate u nogometu. Pokazali smo koliko smo takmičarski nastrojeni i koliko smo jaki kao tim. Nismo mogli da dovedemo nove igrače i odlučili smo da nikoga i ne prodamo. Prodali smo samo Mousu Dembelea jer je želio da igra u Kini. Nismo mogli da igramo na svom stadionu skoro cijele sezone. Želimo da ispišemo istoriju nogometa i znamo šta treba da uradimo”, rekao je Pochettino.

Svi Pochettinovi igrači konačno su zdravi uključujući i kapitena Harryja Kanea, heroja iz polufinala Lucasa Mouru i Heung-min Sona.

“Neće biti lako donijeti odluku. Možeš da izvedeš samo 11 igrača na teren i to je najbolnije. Bitna će nam biti i energija onih koji ne budu na terenu. Nogomet je kolektivni sport, ali boli kada ne mogu svi da se nađu u timu”, rekao je menadžer Tottenhama.

Tri nedelje su imali timovi da se pripreme za ovaj duel i Pochettino kaže da je to vrijeme iskorišteno na najbolji način i da očekuje da njegovi igrači u Madridu budu na “autopilotu”.

“Nogomet zavisi od igrača, oni će na terenu odlučiti ko će pobijediti. Mi sa strane imamo manji uticaj. Prije tri sedmice smo imali više uticaja u pripremi tima, sada naš uticaj opada i samo treba da uvjerimo igrače da mogu da pobijede”, objašnjava Argentinac.

“Kada se fokusiraju samo na jedno natjecanje igrači mogu na najbolji način da se izraze na terenu i pokažu vam kako ste ih pripremili. U stresnim situacijama uvijek ima period kada se radi na autopilotu. Moraš da se osjećaš sigurno. Više nego ikada jer znaš da te gledaju milioni ljudi. Ključ je da ne misliš o tim milionima ljudi nego da uživaš, da igraš, trčiš, pomažeš suigračima…”, zaključio je Pochettino.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!