NaslovnicaVijestiPOKRENULI PETICIJU: Navijači Arsenala od uprave zatražili promjenu imena stadiona!

POKRENULI PETICIJU: Navijači Arsenala od uprave zatražili promjenu imena stadiona!

Emirates stadion je dom Arsenala od 2006. godine, a prva odigrana utakmica na njemu je oproštajna utakmica legendarnog Dennisa Bergkampa.

Navijači Arsenala traže promjenu imena stadiona

Stadion ima nešto više od 60,000 mjesta, te je londonski klub na njemu osvojio tri FA Kupa od te 2006. godine. U vrijeme kada je izgrađen, trener je bio Arsene Wenger, koji se zadržao u klubu do 2018. godine.

U tih posljednjih deset godina na klupi ‘Topnika’, Francuz je dobijao mnoštvo kritika, ali je uprkos tome dobio nevjerovatan oproštaj od strane navijača kad aje odlazio. Pored svega toga, oni su pokrenuli i peticiju da se stadion preimenuje u njegovo ime.

Bivši igrač Arsenala Paul Merson o ovome zahtjevu navijača je rekao: “Trebali bi preimenovati ‘Emirates stadion’ u Stadion Arsene Wenger, jer im nije potreban novac. To je njegov stadion, to je on izgradio. Čak i da se zove Emirates Arsene Wenger stadion, zaslužio je to.”

Sa Mersonom se složio još jedan bivši igrač Arsenala Alan Smith, koji je rekao: “Slažem se sa ovime što je Merson rekao. Mislim da je to velika odluka, imenovati stadion po njemu bi bila prikladna počast. Međutim, očigledno je da se klubovi u današnje vrijeme ne žele odreći miliona koje donose sponzorski ugovori, ali mislim da bi preimenovanje stadiona bila fantastična stvar.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!