NaslovnicaVijestiPOKRENUO NOVO RIVALSTVO? Massimiliano Allegri na zanimljiv način kritikovao Jurgena Kloppa!

POKRENUO NOVO RIVALSTVO? Massimiliano Allegri na zanimljiv način kritikovao Jurgena Kloppa!

Nema sumnje kako je Jurgen Klopp napravio sjajan posao otkako je stigao na klupu Liverpoola. ‘Redsi’ su od njegovog dolaska, u oktobru 2015. godine, igrali u tri finala, uključujući i prošlosezonsko finale Lige prvaka.

Allegri kritikovao Kloppa

Iako su poraženi u sva tri, čini se kako je samo pitanje vremena kada će klub pod vodstvom njemačkog stručnjaka osvojiti prvi trofej. To bi se moglo dogoditi već ove sezone u Premier ligi. Naime, Liverpool je trenutno vodeći sa šest bodova prednosti, koja bi se mogla povećati na devet bodova ukoliko pobijede Manchester City večeras.

51-godišnjak je bio među nominiranima za FIFA najboljeg trenera u protekloj godini, a, iako je nagrada otišla u ruke Didiera Deschampsa, nema sumnje kako bi Klopp mogao biti jedan od favorita za osvajanje iste ove godine ukoliko Liverpool osvoji prvu titulu u posljednjih skoro 30 godina. Po svemu sudeći, to se ne bi svidjelo treneru Juventusa Massimilianu Allegriju.

Naime, talijanski stručnjak je na Twitteru lajkovao objavu koja kritikuje Kloppov učinak na Anfieldu. U toj objavi piše: “Jedna od najvećih misterija koju ne mogu shvatiti je kako je Klopp uspio uvjeriti navijače Liverpoola da je nula trofeja u četiri godine jako dobra stvar? Zaslužio je nagradu za trenera godine samo zbog toga.”

Da li Allegri stvara novo trenersko rivalstvo? Ostaje nam da vidimo. Juventus i Liverpool bi se mogli susresti u nokaut fazi ovosezonske Lige prvaka. Oba tima su obezbijedila učešće u osmini finala najelitnijeg europskog nogometnog klupskog natjecanja. ‘Redsi’ su u posljednjem kolu grpne faze slavili protiv Napolija, te tako obezbijedili prolazak dalje, dok je Juve bez većih problema osvojio prvo mjesto u svojoj grupi H. Engleski velikan će u osmini finala igrati protiv Bayern Munchena, dok će ‘Stara dama’ snage odmjeriti sa Atletico Madridom.

Najnovije vijesti

Marco Reus napušta Borussiju Dortmund nakon 12 godina

0
Nakon 12 godina vjernosti, Marco Reus (34) odlučio je napustiti Borussiju Dortmund. Legendarni njemački ofenzivac neće produžiti ugovor s klubom te će od 1....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!