NaslovnicaVijestiPolicija upala na Camp Nou, uhapšen Josep Maria Bartomeu!

Policija upala na Camp Nou, uhapšen Josep Maria Bartomeu!

Katalonska policija priopćila je danas da je privela nekoliko osoba nakon pretresa prostorija nogometnog kluba Barcelona. Portparol katalonske policije nije želio da otkrije identitet privedenih, ali su lokalni mediji javili da je među njima i bivši predsednik kluba Josep Maria Bartomeu.

policija camp nou

Po navodima medija, privedeni su i izvršni direktor Oscar Grau i šef pravnog tima Román Gomez Ponti.

Španjolski mediji su izvijestili su da je ova operacija policije povezana sa prošlogodišnjom aferom “Barcagate” kada su klupski zvaničnici optuženi za pokretanje kampanje blaćenja sadašnjih i bivših igrača na društvenim mrežema koji su bili kritični prema klubu i tadašnjem predsjedniku.

Iz Barcelone su ranije priznali da je kompanija I3 Ventures “pružalac usluga” klubu, ali da “nema nikakve veze sa pomenutim profilima”.

Radio Cadena Ser je objavio da je kompanija koristila lažne profile na društvenim mrežama kako bi diskreditovala protivnike, a čak i neke od igrača Barcelone, koji su izražavali stavove protiv kluba.

Navodi se da se, između ostalih, radi o Lionelu Messiju i Gerardu Piqueu, kao i o bivšem treneru Barcelone Pepu Guardioli.

Radio Cadena Ser prenio je da je kampanja imala za cilj da poboljša imidž predsjednika Barcelone Bartomeua i direktora, ali i da je ciljala druge predsjedničke kandidate.

Bartomeu je podneo ostavku u listopadu, a današnja akcija policije dolazi manje od tjedan dana prije nego što bi u klubu trebalo da se održe izbori za novog predsjednika.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!