NaslovnicaVijestiPolicija upala u Španjolski nogometni savez. Nekoliko osoba uhićeno!

Policija upala u Španjolski nogometni savez. Nekoliko osoba uhićeno!

U srijedu ujutro, SREDIŠNJA operativna jedinica izvršila je ulazak u prostorije Španjolskog nogometnog saveza zbog sumnje u koruptivne radnje, koje se navodno provode putem nezakonitih ugovora radi pranja novca. Španjolski mediji izvješćuju o više uhićenih osoba u vezi s ovim događajem.

Sud koji vodi istragu izdao je nalog za pregled sporne dokumentacije, koja obuhvaća ugovore potpisane između Španjolskog nogometnog saveza i Saudijske Arabije, zemlje domaćina utakmica Španjolskog superkupa. U tim pregovorima sudjelovala je tvrtka Kosmos, čiji je vlasnik Gerard Pique, bivši španjolski reprezentativac i bivši igrač Barcelone. Prema tim ugovorima, Španjolski nogometni savez ostvaruje godišnju dobit od 40 milijuna eura.

U isto vrijeme kad i upad u prostorije Saveza u madridskom predgrađu Las Rozas, provodi se pretres domova njegovih zaposlenika i bivših zaposlenika. Kuće osumnjičenih se pretražuju u Madridu, Sevilli, Granadi i Malagi.

Jedan od domova koji se pretražuje je i dom bivšeg predsjednika Španjolskog nogometnog saveza, Luisa Rubialesa, koji trenutačno nije u zemlji. Podsjećamo, Rubiales je suspendiran sa svih nogometnih dužnosti na tri godine zbog skandala vezanog uz seksističko ponašanje na finalu Svjetskog prvenstva za žene. Bio je uključen u incident u kojem je, tijekom ceremonije dodjele zlatnih medalja Španjolkama, neprimjereno poljubio veznjakinju reprezentacije Jenni Hermoso protiv njezine volje.

Prema izvješćima španjolskih medija, trenutno je uhićeno sedam osoba, ali njihova imena nisu objavljena. Još pet osoba se nalazi pod istragom u vezi s ovim slučajem.

“Španjolski nogometni savez je smetlište skandala, klijentelistički sustav koji štiti korumpirane. Oni su kanalizacija španjolskog nogometa i jedini način da se tome stane na kraj je reforma cijelog Saveza od vrha do dna”, prokomentirao je situaciju novinar El Confidenciala Albert Ortega.

Operacijom rukovodi Sud prvog stupnja iz Madrida, u suradnji s Uredom tužitelja protiv korupcije i organiziranog kriminala. Izvršenje operacije obavljaju agenti Središnje operativne jedinice.

Španjolski nogometni savez još nije dao službeno priopćenje o trenutnoj akciji.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!