NaslovnicaVijestiPosljednja na Boleyn Groundu: Manchester United sve dalje od Lige prvaka

Posljednja na Boleyn Groundu: Manchester United sve dalje od Lige prvaka

Nogometaši West Hama savladali su na svom stadionu Manchester United sa 3:2 (1:0) u zaostaloj utakmici 35. kola Premier lige. Pobjedom West Ham se domogao mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu Europe, porazom Manchester United je propustio priliku da pretekne City u borbi za Ligu prvaka.

Manchester United

Fantastična utakmica na Upton parku, ujedno i posljednja na ovom stadionu, koji će biti zamijenjen za moderniji Olimpijski stadion. Veliki ulog, bespoštedna borba, dva preokreta. Na kraju zaslužena pobjeda izabranika Slavena Bilića.

Domaćin je do prednosti došao u 10. minuti, a strijelac je bio Diafra Sakho koji je iskoristio ubačenu loptu Manuela Lanzinija s lijevog boka. Do poluvremena West Ham je imao nekoliko dobrih prilika udvostručiti prednost, ali je David de Gea sačuvao svoju mrežu.

Manchester je nakon samo šest minuta igre u drugom poluvremenu stigao do izjednačenja. Anthony Martial je poslije dodavanja Juana Mate zdesna ostao sam na petercu i laganim udarcem savladao golmana West Hama.

Martial je u 72. minuti doveo Manchester do prednosti, ali ekipa Louisa van Gaala nije izdržala do kraja susreta, pa je svečano slavlje “čekićara” na Upton parku bilo uveličano preokretom.

[su_sportingbet]

Izjednačenje West Hamu je u 76. minuti donio Michail Antonio, a samo četiri minta kasnije je Winston Reid postavio konačnih 3:2.

Večerašnja utakmica između West Hama i Manchestera počela je sa 45 minuta kašnjenja, jer je nešto ranije danas napadnut autobus s nogometašima Uniteda.

West Ham kolo prije kraja prvenstva zauzima šesto mjesto s 62 boda, jednim manje od petoplasiranog Manchester Uniteda. Momčad Slavena Bilića će za vikend gostovati Stokeu, dok će Manchester dočekati Bournemouth.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!