NaslovnicaVijestiPOSTAJE NAJPLAĆENIJI NIZOZEMAC: Evo koliko će De Jong zarađivati u Barci!

POSTAJE NAJPLAĆENIJI NIZOZEMAC: Evo koliko će De Jong zarađivati u Barci!

Prema pisanju nizozemskih medija, novo pojačanje Barcelone Frenkie de Jong će postati najplaćeniji Nizozemac u svijetu nogometa nakon što stigne na Camp Nou predstojećeg ljeta.

De Jong najplaćeniji Nizozemac

Tu vijest je objavio Volkskrant, koji tvrdi kako će veznjak zarađivati čak 16 miliona eura godišnje u redovima španjolskog prvaka.

21-godišnjak će tako preteći svog sunarodnjaka i daleko popularnijeg Virgila van Dijka, koji trenutno u Liverpoolu zarađuje oko deset miliona eura. Što se tiče Nizozemaca u ostalim sportovima, De Jong će postati treći najplaćeniji sportista svoje zemlje, a ispred njega će biti samo Xander Bogaerts (16,7m eura) i Max Verstappen (20m eura).

Njegov transfer u Barcelonu je potvrđen u zimskom prelaznom roku, a iznosi čak 75 miliona eura, dok je on potpisao petogodišnji ugovor. On je nedavno priznao kako je ranije u karijeri odbio ponudu Tottenham Hotspura, koji ga je također želio dovesti.

Rekao je: “Nije bio pravi trenutak. Nisam završio svoj posao u Ajaxu, jer nisam odigrao cijelu sezonu na svojoj poziciji. Također sam u to vrijeme bio i povrijeđen, tako da nisam želio riskirati. Odlučio sam ostati još godinu dana u Ajaxu, ili možda duže. Tottenham je vrlo stabilan klub, i još uvijek napreduju. Daju priliku mladim igračima, a Mauricio Pochettino je trener koji poboljšava mlade igrače. Volim način na koji igraju, mislim da bi mi to odgovaralo.”

Barcelona se također povezuje sa dovođenjem njegovog suigrača Matthijsa de Ligta, koji je navodno već odlučio kako želi na Camp Nou, a prošlog mjeseca je sportski direktor Ajaxa izjavio kako on može igrati za bilo koji od najboljih klubova na svijetu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!