NaslovnicaVijestiPOSTAJE NAJPLAĆENIJI U LIGI: Manchester City spremio nevjerovatan ugovor za Raheema Sterlinga!

POSTAJE NAJPLAĆENIJI U LIGI: Manchester City spremio nevjerovatan ugovor za Raheema Sterlinga!

Kako danas pišu engleski mediji, čelnici Manchester Cityja su spremni ponuditi novi ugovor jednoj od najvećih zvijezda tima Raheemu Sterlingu, po kojem bi engleski reprezentativac postao najplaćeniji igrač u Premier ligi.

Sterling postaje najplaćeniji igrač Premier lige

Naime, novine Metro izvještavaju kako su pregovori između kluba i Sterlingovog agenta već odavno započeli, te da bi on u narednih nekoliko dana trebao staviti potpis na novi ugovor.

24-godišnjak trenutno zarađuje oko 300,000 funti tjedno, ali bi nakon produženja ugovora trebao zarađivati nevjerovatnih 380,000 funti tjedno, te će tako postati najplaćeniji igrač u klupskoj povijesti. Također će postati i najplaćeniji igrač lige, uz Davida de Geu, koji istu cifru zarađuje u Manchester Unitedu.

Unatoč pisanjima medija o njegovom mogućem odlasku u Real Madrid u zimskom prelaznom roku, Sterlingova odluka o ostanku u klubu zavisi isključivo od Pepa Guardiole. Naime, ‘Građani’ su uvjereni kako će uspjeti zadržati jednog od najboljih igrača svijeta u svojim redovima sve dok je španjolski stručnjak na Etihadu, a Guardiolin trenutni ugovor sa klubom ističe 2021. godine, te bi uskoro i on mogao potpisati novi.

Raheem je u Manchester City stigao u ljeto 2015. godine iz Liverpoola za 65 miliona eura, te je od tada za klub odigrao ukupno 212 utakmica, te pritom postigao 84 gola i podijelio 70 asistencija. Ove sezone možda igra i u najboljoj formi do sada u karijeri, s obzirom da je na 21 nastupu postigao 15 golova i podijelio 5 asistencija u svim takmičenjima.

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!