NaslovnicaVijestiPOTPUNI REMONT: Emery dao zeleno svjetlo, evo kojih sedam zvijezda napušta Arsenal!

POTPUNI REMONT: Emery dao zeleno svjetlo, evo kojih sedam zvijezda napušta Arsenal!

Kako izvještavaju engleski mediji, trener Arsenala Unai Emery spreman je riješiti se čak sedmorice igrača u ljetnom prelaznom roku.

Sedam zvijezda napušta Arsenal

Španjolski stručnjak, koji je zamijenio legendarnog Arsenea Wengera na klupi ‘Topnika’ prošlog ljeta, namjerava pojačati svoj tim, ali veliki problem će mu predstavljati transfer budžet, koji će iznositi tek oko 50 miliona eura.

Ipak, čelnici su mu navodno poručili kako će sav novac od prodaje igrača moći iskoristiti na nova pojačanja. Kako izvještava Daily Mail, veliki broj zvijezda bi se mogao naći pred izlaznim vratima. Jedna od najvećih među njima je svakako Shkodran Mustafi, koji je bio žestoko kritiziran od strane navijača nakon poraza u nedjelju protiv Crystal Palacea, te će najvjerovatnije otići na kraju sezone.

Njemački defanzivac je na Emirates stadion stigao iz Valencije u ljeto 2016. godine za 41 milion eura, te iza sebe ima razočaravajuću sezonu. Pored njega, na prodaju će biti još i Mesut Ozil, kao i Henrikh Mkhitaryan, koji su među najplaćenijim igračima u klubu. Od ostalih, najvjerovatnije će još otići i Mohamed Elneny, Carl Jenkinson, Calum Chambers i David Ospina.

Chambers ove sezone igra na posudbi u Fulhamu, koji će sljedeće sezone igrati u Championshipu, dok je Ospina na posudbi u Napoliju. Već ranije ove sezone potvrđen je odlazak Aarona Ramseya, koji je potpisao ugovor sa Juventusom. Pored svega navedenog, legendarni Petr Čech je potvrdio kako će završiti karijeru, dok se očekuje i odlazak napadača Dannyja Welbecka, kojem ugovor ističe na kraju sezone.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!