NaslovnicaVijestiPotvrđena presuda: Robinhu devet godina zatvora zbog silovanja!

Potvrđena presuda: Robinhu devet godina zatvora zbog silovanja!

Nekadašnjem igraču Real Madrida i Milana, te bivšem reprezentativcu Brazila, potvrđena je presuda od devet godina zatvora zbog silovanja u Italiji.

Talijanski apelacioni sud potvrdio je osuđujuću drugostepenu presudu za nekadašnjeg reprezentativca Brazila (100 utakmica) Robinha koji je optužen za silovanje.

Robinhu je tako potvrđena kazna od devet godina zatvora, ali je njegova odbrana istakla da će cjelokupni proces sada ići na kasacijski sud koji je treća instanca.

Brazilac je osuđen za silovanje koje se, prema optužnici, dogodilo krajem sijećnja 2013. godine, dok je bio član Milana. Za to ga je optužila jedna Albanka koja tvrdi da je grupno silovana.

Uz Robinha je navodno bio njegov prijatelj Ricardo Falco, kao i još četvorica muškaraca, a silovanje je navodno trajalo između 30 i 50 minuta u garderobi jednog noćnog kluba u Milanu.

Optuženi za silovanje tvrde da su nevini i da je djevojka pristala na odnose, a odbrana je tokom suđenja pokušala da diskredituje djevojku fotografijama na kojima se vidi kako joj konzumiranje alkohola nije strano.

Robinho se takođe branio izjavama da on uopšte nije bio sa prijateljima kasnije te noći, da mu je djevojka sama prišla, da su bili nešto prisniji, ali da je on otišao kući. Naveo je da su njegovi prijatelji ostali sa njim i da su imali seks, jer je ona to htjela, te da su potom svi zajedno otišli u drugi klub.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!