NaslovnicaVijestiPOTVRĐENO: SP 2022 godine održat će se u novembru i decembru!

POTVRĐENO: SP 2022 godine održat će se u novembru i decembru!

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino potvrdio je danas kako će se sljedeće Svjetsko prvenstvo u Kataru održati između novembra i decembra 2022. godine. Broj zemalja sudionica još nije poznat a velike su šanse da će i tu doći do promjena.

SP 2022 godine

Nakon nekoliko godina nagađanja, predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianni Infantino je danas i službeno potvrdio da će se sljedeće Svjetsko prvenstvo koje se održava u Kataru igrati u novembru i decembru.

Tako će 22. mundijal biti prvi u povijesti koji će se igrati između 21. novembra i 18. decembra. Vrijeme u Kataru isključuje organizaciju u ljetnom terminu, jer je toplina najviša između maja i septembra. Također, Fifa je željela izbjeći preklapanje termina sa Zimskim olimpijskim igrama, koje su zakazane za februar 2022. godine u Pekingu.

>> HRVATSKA SAZNALA SUCA: Evo tko će suditi povijesno finale Svjetskog prvenstva

“Obavijestili smo svjetske lige i naravno, svatko će se morati prilagoditi”, potvrdio je prvi čovjek svjetskog nogometa na današnjoj konferenciji za novinare. Za sada, još uvijek nije jasno koliko će se momčadi natjecati u Kataru.

[su_bet365_koeficijenti]

“Za sada smo pri broju od 32 nacionalne momčadi, ali još nismo donijeli konačnu odluku što se tiče broja sudionika. Sve će se znati kada počnu kvalifikacije za naredni Mundijal”, kazao je Infatino. Nagađa se kako će na naradnom Mundijalu sudjelovati između 32 i 48 reprezentacija.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!