NaslovnicaVijestiPOZNAT PRAVI RAZLOG: Evo zašto je Mesut Ozil propustio jučerašnju utakmicu protiv...

POZNAT PRAVI RAZLOG: Evo zašto je Mesut Ozil propustio jučerašnju utakmicu protiv West Hama!

Iako je službeno iz Arsenala potvrđeno kako je Mesut Ozil bolestan, te da je zbog toga propustio jučerašnju utakmicu trećeg kola Premier lige protiv West Ham Uniteda, ESPN navodi kako je u pitanju velika svađa sa trenerom Unaijem Emeryjem.

Ozil u svađi sa Emeryjem

Njemački reprezentativac je u posljednje vrijeme u središtu pažnje medija, nakon što se povukao iz reprezentacije Njemačke ranije ovog ljeta, a navodno već nekoliko dana se nije pojavio na treninzima u Arsenalu.

>> Ekskluzivna promocija Bet365 kladionice za sve nove igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Albanije!

Prema pisanju ESPN-a, Ozil se početkom ovog tjedna posvađao sa Emeryjem na jednom od treninga, kada je vikao na španjolskog stručnjaka, koji ga je zbog toga odlučio izostaviti sa liste pozvanih igrača za jučerašnji susret.

Ozil je u posljednjih par sezona pod velikim pritiskom navijača, koji ga često kritikuju zbog jako loših nastupa u dresu ‘Topnika’. Bivši igrač londonskog kluba Paul Merson je također mišljenja kako Ozil treba preseliti na klupu. On je rekao: “Unai Emery nema igrače za tako udaljenu defanzivnu lod napadačke linije, nema igrače koji rade naporno. Ozil i Mkhitaryan nisu ti tipovi igrača. Kada gradite tim, želite vršiti veliki presing, ne želite ostavljati prostor između linija, a to rade Ozil i Mkhitaryan. Njih dvojica ne mogu igrati u timovima koji vrše veliki presing. Veliki sam fan Ozila, on je kvalitetan igrač, ali ponekad je izgubljen na terenu.”

Unatoč izostanku Mesuta Ozila, Arsenal je jučer ubjedljivo slavio na svom terenu rezultatom 3-1. Gol za vodstvo ‘Čekićara’ u 25. minuti postigao je Marko Arnautović, da bi samo pet minuta kasnije izjednačio Nacho Monreal. Tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme, a na sljedeći gol smo morali čekati do 70. minute, kada je loptu u svoju mrežu poslao Issa Diop, da bi za konačnih 3-1 u sudijskoj nadoknadi gol postigao Danny Welbeck. Ovo su prvi bodovi u sezoni za ‘Topnike’, koji su u prva dva kola poraženi, prvo protiv Manchester Cityja, a zatim i u velikom derbiju protiv Chelseaja.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!