NaslovnicaVijestiPoznata glavna meta Josea Mourinha u zimskom prelaznom roku

Poznata glavna meta Josea Mourinha u zimskom prelaznom roku

Nakon što je potrošio dosta novca u ljetnom prelaznom roku, Manchester United po svemu sudeći ne planira trošiti toliko na pojačanja u nadolazećem zimskom prelaznom roku. Navodno, Jose Mourinho na svom radaru ima samo jednu metu, a u pitanju je veznjak.

Soler stiže u United

Iako je proteklog ljeta jasno dao do znanja da želi dovesti četvoricu igrača, on je dobio samo trojicu, Romelua Lukakua, Victora Lindelofa i Nemanju Matića. Pored njih, velika želja portugalskog stručnjaka bio je i hrvatski reprezentativac i krilni igrač Intera Ivan Perišić, ali je na kraju odlučio produžiti ugovor sa talijanskim velikanom.

[su_no1forfootball]

Čelnici Manchester Uniteda se vjerovatno neće vraćati po njega ove zime, već će pokušati dovesti drugog igrača. Prema pisanju The Independenta, u pitanju je mlada zvijezda Valencije Carlos Soler.

Centralni veznjak, koji može igrati i na poziciji desnog krila, igra u sjajnoj formi pod vodstvom novog trenera Marcelina. ‘Šišmiši’ su još uvijek bez poraza i nalaze se na drugom mjestu u La Ligi, te imaju samo četiri boda manje od prvoplasirane Barcelone.

20-godišnji Soler je debitovao za prvi tim kluba sa Mestalle tek prije manje od godinu dana, ali od tada je jedan od njihovih ključnih igrača. Ove sezone je u 11 nastupa postigao jedan gol, te podijelio četiri asistencije.

Svojim nastupima je privukao pažnju mnogih europskih velikana, a ove zime je prva meta Josea Mourinha, koji smatra kako njegovom timu nedostaje kreativnosti u veznom redu.

Soler bi navodno trebao koštati oko 45 miliona eura, ali ‘Crveni vragovi’ će u transfer pokušati uključiti i Andreasa Pereiru, koji se trenutno nalazi na posudbi u španjolskom klubu.

United je trenutno drugoplasiran u Premier ligi sa 23 osvojena boda nakon 11 odigranih kola, čak osam manje od vodećeg Manchester Cityja, koji je neporažen ove sezone.

U sljedećem kolu će na Old Traffordu ugostiti Newcastle United, koji je ostvario samo jednu pobjedu u posljednjih pet kola, a u posljednja dva kola su pretrpjeli neočekivane poraze protiv Burnleya u gostima, te Bournemoutha kod kuće.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!